3. kolo - odvety
22.05.2016 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

BV De Graafschap - Go Ahead Eagles 1:1

De Graafschap dal do odvety baráže o Eredivisie vše, jenže tříbrankové manko z prvního zápasu se mu prostě dohnat nepodařilo. Go Ahead Eagles si dokázal v Doetinchemu pohodlný náskok pohlídat a po roce se vrací do nejvyšší soutěže. Domácí navnadil úvodním gólem Parzyszek, za hosty srovnával de Kogel, dalších branek se pak diváci nedočkali.

Superboeren věřili, že po úvodním střetnutí, v němž prohráli 1:4 a dohrávali více jak dvě třetiny času bez vyloučeného van de Paverta, ještě můžou záchranu vybojovat. Pochopitelně že potřebovali hrát hlavně směrem dopředu. Do šance se dostal Will, ale mířil pouze vedle, hostující obránce Nieveld pak dvakrát vykopával míč z brankové čáry.

Tlak přetavil tým Jana Vremana ve 28. minutě. Driver dobře zapracoval na pravé straně, poslal jemný centr na hlavu Parzyszeka a ten usměrnil míč přesně k tyči. Čtyři minuty před přestávkou se však z trošku náhodné akce prosadili Eagles. Dlouhý nákop brankáře Zwarthoeda skončil u Wolterse, ten předložil přihrávku na de Kogela, jenž zamířil do růžku.

Domácí potřebovali vsítit další tři zásahy, aby si vynutili alespoň prodloužení, nicméně soupeř hrál vzadu na výbornou a nakonec dokázal nerozhodný výsledek udržet až do konce. Po hodině hry se ve velké možnosti ocitl Straalman, z blízkosti na Zwarthoeda ale nevyzrál. Ani Koolhof pak ve velké tutovce nedokázal skórovat.

Opravdu jen sporadicky vyráželo ve druhé půli do útoku také mužstvo z Deventeru, například Maatsen mohl definitivně rozhodnout o postupu, ale po samostatném úniku trefil jen gólmana Jurjuse. Třeba ovšem ještě De Graafschap nemusí smutnit. Pokud by totiž Willem II uspěl ve druhém barážovém utkání, mohl by v Eredivisie zůstat na úkor odstoupivšího Twente.

Autor: Patrik Sandev / degraafschap.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele