semifinále
28.02.2018 18:30 CET
4 : 0
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - FC Twente 4:0

Alkmaar potvrdil v úvodním semifinále nizozemského národního poháru jasnou úlohu favorita proti Twente a po hladké výhře 4:0 postoupil do finále, kde se o cennou trofej utká s rotterdamským Feyenoordem. Domácí celek na hřišti dominoval a soupeři nedal žádnou šanci na úspěch. Hosté ukázali, že v žádném případě nejsou v dobrém rozpoložení a po vyřazení mezi čtyřkou nejlepších se mohou plně koncentrovat na záchranu v Eredivisii.

Úvodní dvacetiminutovka probíhala v opatrném duchu a diváci sledovali vyrovnaný průběh, vše se změnilo po vedoucí brance AZ ve 24. minutě. O ní se postaral Guus Til, který obdržel nečekanou zpětnou přihrávku od Svenssona a přízemní ranou z patnácti metrů zamířil po zemi přesně k pravé tyči za záda zkorpnělého brankáře Drommela. Za další tři minuty stanul v tváří tvář proti Drommelovi rozběhnutý Svensson, ale zblízka ho prostřelit nedokázal.

Balón se následně odrazil ke kapitánovi Wouteru Weghorstovi, jenž z dorážky prázdnou branku trestuhodně netrefil. Stejný hráč se v další možnosti ocitl po půl hodině hry a tentokráte rozvlnil boční síť, ve 34. minutě ojediněle vystrčilo růžky Enschede a střelu Assaidiho z hranice šestnáctky vyrážel gólman Bizot nad svou branku. Od tohoto momentu se oba výběry odmlčely, ofenzivní kolotoč se roztočil až v závěrečné půlhodině.

Nejprve mohli srovnat hosté, kdy po dobré práci Assaidiho proletěl přímý volný kop z dvaadvaceti metrů o decimetry vedle levé konstrukce. Svěřenci trenéra Johna van den Broma se uklidnili v 64. minutě. Weghorst si po načechraném centru Oussamy Idrissiho naběhl do předbrankového prostoru a hlavou pokořil bezmocného Drommela. O čtyři minuty později hostující plamínek naděje definitivně zhasl, skórovat se podařilo Idrissimu.

Čerstvě dvaadvacetiletý útočník využil skvělé křížné nahrávky od Midtsjøa a u zadní tyče bez potíží napnul síť - 3:0. Sám Idrissi uzavřel gólový účet středečního klání za dalších pět minut, po přiťuknutí od Weghorsta se zjevil nikým nehlídán ve středu pokutového území a i přes krkolomné zpracování nedal Drommelovi šanci. Alkmaar byl při chuti až do závěrečného hvizdu, ale pokusy Idrissiho se střídajícím van Overeemem se již neuchytily.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, fctwente.nl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele