semifinále
02.03.2017 20:45 CET
0 : 0
3:2 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - Cambuur Leeuwarden 1:0p

Ve strhujícím druhém semifinálovém zápase nizozemského národního poháru byl nakonec úspěšnější domácí favorit z Alkmaaru, který svým výkonem znovu nijak neoslnil a do finále postoupil až po nervy drásajícím penaltovém rozstřelu. Druholigový Cambuur se za své tažení rozhodně nemusí stydět a tentokráte mu k obrovskému úspěchu chyběl opravdu jen malý kousek. AZ se o triumf v KNVB Beker utká s velkým konkurentem z Arnhemu.

Do utkání vstoupily oba celky opatrně a diváci se nijak pohlednou hrou bavit nemohli. V polovině prvního poločasu poprvé zahrozili hosté, když se ke střele dostal Barto, ale svůj pokus z těžké pozice poslal zhruba o metr vedle vzdálenější tyče. O deset minut později na druhé straně po pasu na pravé křídlo a následné zpětné přihrávce střílel z dvanácti metrů Friday a zadní tyč minul přízemním pokusem o několik decimetrů.

Stejný hráč selhal v ještě větší příležitosti sedm minut po přestávce, po nahrávce Johanssona z pravé strany vůbec netrefil balón v jasné gólové pozici. Za další minutu byl blízko vstřelené brance hostující Hoefdraad, jehož dobrou ránu z osmnácti metrů dokázal brankář Krul vytěsnit fantasticky jednoruč pár centimetrů kolem levé tyče. V těchto okamžicích bylo k vidění vysoké tempo a po následném brejku zahrozil Alkmaar.

Krul dlouhým nákopem založil rychlé přečíslení a na konci svižné akce byl opět aktivní Nigerijec Friday, který nikým nehlídán trestuhodně přestřelil branku Leeuwardenu. Domácí výběr udeřil ve čtvrté nastavené minutě, kdy rozvlnil síť Weghorst. Avšak rozhodčí Blom branku neuznal, předchozí souboj Garcii s gólmanem Nienhuisem totiž posoudil jako nedovolený. V prodloužení byl jasně aktivnějším týmem Alkmaar.

Ten se dostal k několika nadějným možnostem, nicméně Cambuur skvělými zásahy podržel Nienhuis. AZ si lehce zkomplikoval situaci ve 112. minutě, kdy Rens van Eijden bezohledně podrazil unikajícího van de Streeka a byl vyloučen. V penaltové loterii neuspěli ve druhé sérii Jahanbakhsh ani hostující Schilder, v té třetí mířil do tyče Johansson a blíže k postupu byl Cambuur. Ve čtvrtém kolem mířil mimo Mannes a bylo opět vyrovnáno. V páté sérii s přehledem proměnil Weghorst a poté Krul vychytal Barta, stadion AFAS okamžitě vybuchl obrovskou radostí.

Autor: Viktor Sandev / az.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele