05.08.2017 18:00 CET
1 : 1
4:2 pen.
(1:0, bez prodloužení)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - SBV Vitesse 2:1p

Feyenoord Rotterdam dokázal po penaltovém rozstřelu porazit konkurenční Vitesse Arnhem a prolomil tak dlouhé osmnáctileté čekání na zisk nizozemského superpoháru. Loni mu tato meta ještě unikla, kdy podlehl nejtěsnějším poměrem 0:1 PSV Eindhoven, ovšem letos si tento triumf již nenechal ujít. Hosté naopak propásli šanci na premiérový zisk Johan Cruijff Schaal, o jejich osudu rozhodly hned dvě neproměněné penalty v úvodu rozstřelu.

Domácí favorit měl na vlastním stánku De Kuip skvělý vstup do zápasu a už po necelých sedmi odehraných minutách se dostal do vedení. Po rychlém přenesení hry na levou stranu se dostal k míči Boëtius, skvělou zpětnou zasekávačkou se zbavil protihráče a poté odcentroval na opačnou stranu přesně na kopačku Jense Toornstry. Ten se opřel do míče z voleje a z deseti metrů uklidil balón přímo k vzdálenější tyči.

V dalších minutách měl rotterdamský celek navrch a soupeře téměř k ničemu nepouštěl, ten se většinu času pouze bránil. Nicméně blízko ke srovnání měl ve 41. minutě. Po hezké přihrávce na hranici pokutového území tvrdě vypálil Linssen a jeho krásný pokus se odrazil od spodního okraje břevna zpět do pole, brankář Jones se pouze ohlédl. Po změně stran diváci sledovali mnoho nepřesností na obou stranách, vzrušení přišlo od 55. minuty.

Nejprve se hosté po pádu Matavže v pokutovém území dožadovali odpískání pokutového kopu. Z následné protiakce skóroval Nicolai Jörgensen, jenž byl ale nachytán v těsném ofsajdu. Ihned na to Vitesse využilo videa a uspělo, zákrok El Ahmadiho na Matavže byl vskutku nedovolený a domácí hráč navíc obdržel žlutou kartu. Na penaltový puntík si míč postavil Alexander Büttner a nemýlil se, Jonese poslal na opačnou stranu - 1:1.

Od této chvíle hrály oba výběry velmi opatrně, gólová možnost až do závěrečného hvizdu k vidění nebyla. Posléze následovaly pokutové kopy a ty měly jednoho hrdinu - zatímco van der Heijden s Boëtiusem v úvodních dvou sériích uspěli, tak hostující exekutory Matavže s Rashicou vychytal fantastický Jones. Ve čtvrté sérii proměnil rozhodující penaltu Jörgensen, svěřenci trenéra Giovanniho van Bronckhorsta tak během krátké chvíle dosáhli na další významnou trofej.

Autor: Viktor Sandev / feyenoord.nl, vitesse.nl, vi.nl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele