semifinále
25.04.2017 20:45 CET
1 : 1
6:7 pen.
(1:1, 1:1)

Reportáž

Frankfurt uspěl v penaltovém dramatu a je ve finále poháru

Až osmá série pokutových kopů rozhodla o tom, že finále DFB-Pokalu si v Berlíně zahraje Eintracht Frankfurt. Po loňské barážové loterii půjde o vítanější zkušenost, ačkoliv účast v pohárové Evropě bude jistá pouze v případě výhry.

První větší příležitost byla v Borussia-Parku k vidění v 11. minutě, když Marco Fabián našel volného kolegu Hrgotu, jemuž šanci včasným vyběhnutím zmařil Yann Sommer a první jmenovaný poslal následnou dorážku z patnácti metrů mimo. V 15. minutě se ale konečně zadařilo a hosté šli do zaslouženého vedení.

Skákavý balon z kopačky Timothyho Chandlera prošel pokutovým územím až k Talebu Tawathovi, který jej z první nekompromisně napálil za záda domácí jedničky - 0:1. Hříbata se snažila odpovědět dvě střelami z dálky, které měli na svědomí Mahmoud Dahoud a Ibrahima Traoré, nicméně překonat Lukase Hradeckyho se jim ještě nepovedlo.

Ve 43. minutě se o to lobem pokoušel Jonas Hofmann, jenže překopnul i bránu. Vyrovnání přinesla až poslední minuta řádné hrací doby úvodního dějství. Traoré z levé strany centroval, Hahn na přední tyči prodloužil a pro Hofmanna už nebyl problém z šesti metrů rozvlnit k radosti většiny obecenstva síť - 1:1.

Druhá půle se nesla spíše ve znamení nucených střídání. Omara Mascarella nahradil v 59. minutě Marius Wolf, nicméně ani ne za čtvrt hodiny musel kvůli zraněnému ramenu střídat a na hřiště přišel Guillermo Varela. Pak se z hranice šestnáctky osmělil Lars Stindl a muž v rukavicích vyrážel. Základní hrací doba tedy skončila nerozhodně.

Stejně jako prodloužení, a tak došlo na penalty. Dvanáct exekutorů v řadě proměnilo. Pak únava a odpovědnost zapracovaly jak u Christensena, tak u Varely a Sowa. Rozhodnutí tedy bylo na Branimiru Hrgotovi, který v Gladbachu působil čtyři roky. Teď mu penaltou na 6:7 zatarasil cestu do Berlína a otevřel ji pro Eintracht Frankfurt. Bude soupeřem Bayern Mnichov nebo Borussia Dortmund?

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim ze postupi Gladbach ale nebude to lahke.

Reagovat
netopier

2:1

Reagovat
OnderCZ

Třetí minuta a úplně v pohodě to mohlo být 0:2

Reagovat
Bayernista18

3 : 1.

Reagovat
OnderCZ

To je tam tolik fanoušků Frankfurtu? Protože když má míč Gladbach, tak diváci skoro pořád pískají Jasně, není to od Gladbachu zatím žádný extra výkon, ale v BL to není až zase tak obvyklé. Nebo to je reakce na něco o čem nevím?

Reagovat
andrew96

Někdo stream prosím?

Reagovat
flamengo

Tú šaškáreň, čo predvádzajú domáci vždy v 16-ke hostí , je taká španielska choroba. Sám sa podrazí, všetci ruky hore, trafí súpera do hlavy, všetci ruky hore. Tak sa robí nátlak na sudcu, čakám penaltu.

Reagovat
stas87

Lajdaci na oboch stranach..ten Christensen ani Varela ma neprekvapili. Nerozumiem ale tomu, ze ked 10 penalt po sebe ide hore, kde brankari nedociahnu. tak to kopnu na stred alebo po zemi k zrdke.

Reagovat
smazaný uživatel

Komentator na ceskom Sport1, nedalo sa to vobec pocuvat

Reagovat
Krony

No když už jsme u toho, komentátor nevěděl jestli můžou střídat 4*. Nevíte někdo jak to je? To tam mají nějaké speciální pravidlo v poháru?

Reagovat
smazaný uživatel

asi je to ako tuto sezonu v FA cupe, v predlzeni dostane kazdy tim naviac jedno striedanie

Reagovat
smazaný uživatel

To je nove pravidlo, od tejto sezony sa v pripade predlzenia moze striedat 4 krat. Myslim ze to plati vo vacsine poharov, vratane Nemeckeho...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele