semifinále
01.03.2011 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Duisburg zdolal Cottbus a je prvním finalistou DFB-Pokalu

V souboji druholigových týmů se nakonec zaslouženě radoval domácí Duisburg a může se tak těšit na berlínské finále. Zebry byly po celý zápas jasně lepší, ale nakonec mohly i kvůli vyloučení Soarese o výhru ještě přijít.

Zápas hraný ve výborné atmosféře začaly lépe domácí Zebry. Už v první minutě střílel po přistrčení Sahana vedle Maierhofer. MSV bylo i nadále aktivnější, přehrávalo Energii ve středu pole, ale do vážnějších šancí se nedostávalo. V 9. minutě přišla ojedinělá možnost hostujícího týmu. Po centru Adlunga z levé strany ale dobře zasáhl před Shaoem Banović a odkopl míč do zámezí. Trefil při tom však i nohu hostujícího hráče, jenž se potom marně dožadoval penalty.

Po čtvrthodině hry se ke střele z velké dálky odhodlal Sahan, mířil však hodně mimo branku domácích. Další příležitost si Zebry vypracovaly ve 22. minutě. Trojan poslal z pravé strany centr do pokutového území, na zadní tyči se ho snažil vracet před bránu Baljak, před Maierhoferem ale včas zasáhl Kirschbaum.

O dvě minuty později už vybuchl stadion nadšením. Aktivní Sahan nacentroval z pravé strany do pokutového území na nabíhajícího Maierhofera, jenž i s přispěním stínujícího Hünemeiera dostal míč za bezmocného Kirschbauma - 1:0. Domácí hráči poté předvedli stylovou oslavu s dresem zraněného spoluhráče Juliana Kocha, za což si vysloužili velkou ovaci tribun. Do konce prvního poločasu ještě střílel nepřesně Sahan, na druhé straně se dvakrát dostal do zakončení kanonýr Petersen, ale ani on nedokázal ohrozit Yelldella v domácí svatyni.

O poločasové přestávce provedl hostující trenér Claus-Dieter Wollitz změnu. Místo nevýrazného Kurtha poslal na trávník mladíka Julese Reimerinka. V 54. minutě ovšem udeřili domácí podruhé. Po kombinaci Šukala se Sahanem se dostal k míči na pravé straně rozběhnutý Banović, jenž následně ještě přihrál přes bránicího Hünemeiera před odkrytou bránu Baljakovi, pro něhož už nebyl problém dostat balón do sítě - 2:0.

O pět minut později hlavičkoval po standardní situaci Kerna těsně vedle Soares. Hrálo se ve velkém tempu, hned v další minutě měla dobrou možnost na snížení Energie. Po faulu Šukala na Reimerinka zahrával standardní situaci Shao, Yelldell byl ale u pravé tyče včas a míč vyrazil. V 72. minutě mohli vést domácí už o tři branky. Baljak z levé strany odcentroval do pokutového území, kde se k hlavičce natlačil Sahan, ale míč mezi tři tyče nasměrovat nedokázal.

I tady nakonec platilo známé přísloví. V 77. minutě stáhl ve vápně nabíhajícího Reimerinka Soares, sudí Michael Weiner neváhal a nařídil pokutový kop. Domácí stoper navíc viděl červenou kartu a musel tak předčasně do šatny. Následnou penaltu bez problémů proměnil Petersen a zadělal tak na závěrečné drama. Nejprve hlavičkoval po centru Reimerinka Hünemeier, míč směřující do branky odvracel na poslední chvíli Veigneau a následně hlavičkoval do tyče Shao. Hosté měli v té době drtivý tlak. V další šanci se ocitl znovu Shao, ale tentokrát se vyznamenal Yelldell a zajistil tak Zebrám postup do finále.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (33)

Přidat komentář
Tomtaf

3:2 po prodloužení

Reagovat
smazaný uživatel

Je mi simptatičtější Cottbus

Reagovat
cristiano.K.

to k nim máš velmi,ale velmi měkké sImpatie

Reagovat
stas87

cottbus hral proti herthe paradne maju skvely prechod do utoku a myslim ze dnes vyhraju 2:1 oba goly petersen

Reagovat
Arne

Tak tos ještě neviděl přechod v podání MSV. Ti jak vyučili nás, Köln nebo Lautern, to byla taky paráda.

Spíš budu fandit MSV, nechci aby pak Lausitzer dělali v Berlíně bordel.

Reagovat
Kenneth

Takže si poháry zahraje jeden z těchto týmů jo

Reagovat
Liquid

fakt? tady se to neposouvá v tabulce jak v Anglii, pokud by ten druholigový to nevyhrál ?

Reagovat
Y.N.W.A

druhé semi je Schalke - Bayern, takže záleží kdo postoupí z něj.. kdyby Bayern, jde do EL Duisburg/Cottbus, kdyby Schalke, pak se poperou ve finále...

Reagovat
Arne

Co takhle si to číst...

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

duisburg cottbus je umely tim ktoremu fandi merkelova inak by sa nemal tak dobre

Reagovat
Arne

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

duisburg alebo cottbus vyhra a pojde do finale ak bude hrať finale s bayernom a bayern vyhra ale zaroven sa nominuje do LM prihlasi sa tam, kto bude hrať EL porazeny druholigovy finalista alebo šiesty tim v lige?

Reagovat
jv

Už se nemůžu dočkat.

Reagovat
Ragazzo d'oro

Který z těchto týmů má podle tebe větší šanci na postup?

Reagovat
jv

V současném rozpoložení obou týmů bych to viděl na Cottbus. Líbilo by se mi finále Cottbus - Schalke.

Reagovat
Arne

Tak Jula hraje, a pak že šance na jeho start se rovnají nule... Takže Shao v záloze, jinak obě sestavy totožné s předpokládanými.

Mimochodem Energie v základu s devíti Němci... Když si vezmu stav za Prašnikara nebo někdy kolem roku 2003, tak je to ohromnej obrat.

Reagovat
jv

Jj, určitě. To je obrat k lepšímu.

Reagovat
herbage

To se musí nechat. Tehdy takové "smetí" z Balkánu. Měli tam snad od každé národnosti jednu

Reagovat
herbage

Rumun, Bulha, Chorvat, Srb, Makedonec, Bosňák, Kypřan, Albánec. Fakt celá jihovýchodní Evopa

Reagovat
herbage

A ještě Černohorec s Turkem

Reagovat
jv

Reagovat
smazaný uživatel

Proč červená?

Reagovat
jv

Byla hodně přísná no...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby už stál před tím brankářem a připravoval se vytřelit no tak dejme tomu, ale tohle nebylo ani na žlutou. Karty by se při penaltových zákrocích měly dávat jen ve vyjímečných případech

Reagovat
jv

Jj, to je jasný. Navíc v první půli tam ten zákrok Banoviće na Shaoa neodpískal.

Reagovat
jv

Když bych to zhodnotil, tak Zebry postoupily zcela zaslouženě, byly jasně lepší, ale paradoxně mohli nakonec ještě prohrát... Z hráčů MSV se mě líbil brankář Yelldell, sice toho moc neměl, ale nakonec to všechno pro domácí zachránil. I přes hodně přísný vyloučení Soares, oba DM hráli skvěle, jak Banović, tak Šukalo. Výborná byla taky ta ofenzivní trojice v čele s Baljakem a Sahanem. Šašićovi to finále přeju a snad ten tým dostane do BL, třeba příští rok.

Od Energie jsem čekal víc... Petersen s Kruskou byli naprosto neviditelní a to mají ten tým táhnout. Nejlepší asi Shao, ten má v pohodě na BL. Hodně se taky snažil Jula.

Reagovat
Arne

Tak šancí teda moc nebylo, ale fotbal mě bavil neskutečně... MSV každopádně zaslouženě, fanoušci byli skvělí a jsem rád, že do Berlína pojedou oni a ne lužičtí.

K té červené - nařídil jí naprosto správně, ale tohle se musí změnit komplexně, v celým fotbale. Jako trest je to moc tvrdý, bohužel když vidím výkonnost těch hlavounů, tak asi nemůžeme počítat s tím, že by v tomhle nějak pohnuli.

Reagovat
jv

Jj, takhle je to pro ten tým dvojí trest, nejdřív vyloučení a potom ještě penalta, podle mě by stačila žlutá.

Reagovat
Arne

Určitě... Jinak nevíš, co zpívali domácí za ten hlavní chorál? Mně vždycky přišlo, jako kdyby zpívali 'Düsseldorf" místo "Duisburg".

Reagovat
jv

Bylo to takový hodně nečitelný. Ale hlavně ke konci zápasu tam bylo slyšet "MSV" a "Duisburg", i když to hodně splývalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Zklamali Chotíci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele