1. zápas
17.05.2018 20:30 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Wolfsburg vykročil za záchranou bundesligy. Doma dal Kielu tři góly

Fotbalisté Wolfsburgu doma zvládli první barážové utkání proti Kielu a do odvety si vezou výhru 3:1. Holstein Kiel měl šance na lepší výsledek, zvláště v závěru zápasu, jenže až příliš zahazoval. Za Vlky se postupně prosadili Origi, Brekalo a Malli. Důležitý gól do odvety vsítil z pozice Kielu Schindler.

První minuty zápasu patřily dle očekávání domácímu Wolfsburgu. Kiel začal přeci jenom opatrněji a s respektem, což se mu vymstilo. Ve 13. minutě gólman Kronholm dělal co mohl, ale střílený pokus vyrazil pouze před Divocka Origiho, který dorážkou zajistil Vlkům rychlé vedení. Hosté pochopili, že není na co čekat a že pokud chtějí uspět, musejí hrát nebojácně směrem dopředu. Ve 34. minutě se jim povedla parádní akce, Drexler na brankové čáře obešel dva protihráče a poslal přihrávku na neobsazeného Kingsleyho Schindlera a ten srovnal na 1:1.

Inkasovaná branka pochopitelně znamenala pro Wolfsburg problém a pro Kiel první úspěch směrem k domácí odvetě. Jenomže tento stav vydržel pouhých šest minut. Knocheho pas obrana Kielu pouze vrátil na kopačky Josipa Brekala, který povedenou ranou pod břevno překonal Kronholma podruhé.

Třetí celek 2. Bundesligy mohl favorita znovu zaskočit krátce po změně stran, ale Drexlerova střela mířila jen do rukavic Casteelse. Wolfsburg byl produktivní a v 56. minutě zvýšil už na 3:1. Origi předvedl parádní práci s balónem, vysunul do šance Malliho, který ještě obešel brankáře Kronholma a do prázdné zakončil.

Wolfsburg pak měl ještě jednu příležitost, než hosté definitivně převzali iniciativu. Steffen ale vyslal nepřesnou střelu a na druhé straně pálil v dobré pozici vedle Mühling. Šance Holsteinu začaly před koncem zápasu výrazně přibývat. V 82. minutě nepotvrdil pověst skvělého střelce Ducksch, který ve stoprocentní šanci vůbec netrefil branku a stejně si vedl o pár minut později i Seydel. Kiel to muselo pořádně mrzet, protože další gól by výrazně zvýšil jejich šance do odvety. Těsně před koncem se hosté ještě dožadovali pokutového kopu po faulu na Herrmanna, avšak marně. Wolfsburg vedení 3:1 udržel a do odvety si poveze slibný náskok.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Bandita_Harry

chodte uz dole

Reagovat
smazaný uživatel

Po odchodu Dzeka s Grafitem uz nikdy nenavázali na předešlé výkony.Miliardy za ně rozfrcali za Jiráčky a Pilaře a mohli by spadnout Taková německá Blbohlav klidně bych tam viděl tým třeba z Drážďan

Reagovat
Jeňa

Ve Wolfsburgu je dlouhodobě něco hodně špatně. Loni Braunschweig ještě Volkswagen uplatil zvýšením sponzorského příspěvku, ale letos Kiel představuje neporovnatelně odhodlanějšího a organizovaného soupeře. Snad Kiel pošle Vfl na očistný pobyt do druhé Bundesligy

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas, že podoba s Ml. Boleslaví tady je. Dnes si myslím ale, že vlci 2:0 vyhrají

Reagovat
Liquid

1:1 Kiel do toho !

Reagovat
forma

Hoheneder ? Vážně ?

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg a silena individualni kvalita

Reagovat
eleven11

VfL patří mezi tradiční účastníky Bundesligy s bohatou historií

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím,že by Wolfsburg nikomu v bundeslize nechyběl

Reagovat
Rudnevs

Wolfsburg má na budúcu sezónu už údajne dohodnutého manažéra Schmadtkeho, ktorý má v prípade záchrany dostať k dispozícii rozpočet 100 mio. €, čiže by v prípade záchrany zasa mohli ísť smerom nahor... Údajne má ísť i Labbadia a už sa špekuluje o náhrade - tou by sa mohol stať Beierlorzer z Regensburgu.

Vo Wolfsburgu dnes vysvietili na zeleno i kostol ( ), ale ja samozrejme prajem Kielu!!!

Reagovat
Noustress

tí si zaslúžia už zostup s takým rozpočtom hrať uplne ..... je fakt umenie, žial Kiel nepredstavuje podla mňa dostatočne skúseného a kvalitného súpera, tip 3:0 prianie opak

Reagovat
JozkokozleJ

Cisto po futbalovej stranke ma zaujima Wolfsburg podstatne viac, nez Kiel, u ktoreho sa obavam, ze by bol klasickym pripadom rychleho vzostupu a padu (hostovacky, euforia, bojovny futbal, body, kriza, zostup, 2. liga, 3. liga, Regionalliga). Radsej nech sa stabilizuju v 2. lige, nech si upravia stadion a ak postup, tak na nejakom zaklade, nie teraz.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

S hentakymi hracmi, co by mali hrat o postup do LM, si dovolia este druhykrat hrat o zachranu, tak to im neprajem nic ine len zostupit.

Reagovat
smazaný uživatel

O postup do LM? Tak to si poriadne zaspal dobu. Ten káder už na predné priečky ani náhodou nemá...

Reagovat
Rudnevs

Wolfsburg bol väčšinu zápasu lepší, celkom dobre hrali Brekalo s Origim, i ten Malli sa dnes dobre vyspal a vystihol práve ten jeden z piatich zápasov, ktorý zahrá dobre... Hráči Kielu po tom treťom góle Wolfsburgu ukázali svoju mentalitu, vzchopili sa a hoci bol dovtedy Wolfsburg vždy o krok vpred, tak takúto ofenzívnu smršť a takýto tlak teda Wolfsburg nemal za celý ten čas. Wolfsburg bol lepší dlhodobejšie, Kiel síce na kratšiu dobu, ale o to intenzívnejšie.

Bohužiaľ sa nepodarilo Kielu premeniť obrovské šance, je to škoda... Stačil by i jeden gól a s výsledkom 3:2 by to bola hneď lepšia východisková pozícia do druhého zápasu. Penaltová situácia asi správne posúdená, Arnold síce nemal reálne šancu hrať loptu, ale jednoznačné to rozhodne nebolo a preto videorozhodca správne nezasiahol...

Reagovat
tomasinho

Myslíš, že bys mohl nějak stručně shrnout působení Origiho v sezoně?

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo sepisoval ty předpokládaný sestavy? 2. Bundesligu sleduju jen okrajově, ale i tak vím, že Hoheneder proseděl celou sezonu na lavici a tady je psanej v základu

Reagovat
smazaný uživatel

Komentář měl patřit pod preview článek, ne sem

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, tak ony se ty komentáře přidávaj pod oba články, tak to jsem z toho jelen

Reagovat
smazaný uživatel

Vetsinou jsou zkopirovany z kickeru

Reagovat
smazaný uživatel

Kiel si vybavím spíš jako město házené.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele