odveta
23.05.2016 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Frankfurt těsně vyhrál odvetu a zůstává v 1. Bundeslize

Fanoušci Eintrachtu Frankfurt mohou slavit. Jejich celek po remíze z prvního vzájemného měření sil zvládl barážovou odvetu na hřišti Norimberku a po nejtěsnější možné výhře si zajistil prvoligovou příslušnost i pro další rok. Der Club své dvouleté čekání ještě prodlouží...

Kdyby Haris Seferović v 66. minutě nedal a utkání skončilo bezbrankovou remízou, postupovali by Norimberští. Před zápasem pochopitelně všichni velmi dobře věděli, co je v sázce. René Weiler poslal do hry stejnou základní jedenáctku, jako ve čtvrtek v Commerzbank-Areně. Oproti tomu Niko Kovać udělal hned tři změny. Jednou z nich byl Marc Stendera, který se však záhy zranil a po necelých jedenácti minutách hry bylo jasné, že to dál nepůjde. Na plac tedy přišel Marco Fabián a nutno dodat, že odehrál dobrý zápas.

V úvodní dvacetiminutovce se k ohrožení soupeřovy svatyně dostali domácí Sebastian Kerk a hostující David Abraham, který to zkoušel hlavou po rohovém kopu. V prvním poločase se ke střelám z dálky dostali ještě Szabolcs Huszti a dvakrát Haris Seferović. Úplnou tečku za úvodním dějstvím napsal svou neúspěšnou hlavičkou Änis Ben-Hatira.

Orli byli aktivnější i po změně stran. V 58. minutě navíc poslal Kovać na hřiště žolíka Alexandra Meiera a obrana Norimberku věděla, že se bude muset mít více na pozoru. Už za osm minut ale inkasovala. Mijat Gacinović, jenž minulý týden vstřelil jedinou branku svého klubu, se odhodlal u levé postranní čáry k sólu, díky čemuž se dostal až do pokutového území, kde i s přispěním nohy Miša Brečka dostal šanci přihrát před bránu, kde stačilo Seferovićovi vlastně už jenom nastavit pravačku - 0:1.

V tenhle moment potřeboval protivník vsítit dva góly a žádný neinkasovat, pokud by chtěl rozhodnout v normální hrací době. Trenér druholigového celku posílil ofenzivu, ale k ničemu to nevešlo, neboť záložní řada byla prakticky úplně bez nápadu. V samotném závěru se ale přeci jenom jedna zaznamenáníhodná situace odehrála.

Carlos Zambrano postrčil ve vlastním vápně Niclase Füllkruga, nicméně zkušený rozhodčí Christian Dingert nechal pokračovat ve hře. To se psala 88. minuta a po ní už se až do závěrečného hvizdu opravdu nic vyloženě důležitého nestalo. Eintracht Frankfurt bude tedy nadále hrát proti týmům jako Bayern Mnichov, Borussia Dortmund či Bayer Leverkusen, zatímco 1. FC Norimberk bude minimálně další sezonu nastupovat proti Unionu Berlín, Fortuně Düsseldorf či Heidenheimu. Bundesliga začíná až na konci srpna, kdežto druhá Bundesliga už na jeho začátku.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (44)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Lahvac-CZ

Snad postoupí FCN

Reagovat
spider_8

Tak tak Podzim strávím v Norimberku, tak očekávám bundesligový fotbal.

Reagovat
andrew96

Práce?

Reagovat
spider_8

Zatím škola, ale možná si tam bokem taky něco najdu.

Jinak Norimberk zatím hraje velkou bídu. Zatažený blok, nakopávané míče, napadání až od půlky, naprosto zastaralý fotbal. Ale zatím to docela funguje, Eintracht měl jen střely z dálky a šanci po chybě Schäfera (koukám od půlky poločasu). Docela věřím, že pokud neudělají žádnou chybu, tak to můžou dotáhnout, ale estetický dojem fakt nula

Reagovat
andrew96

Jop, Frankfurt daleko aktivnější, dalo se to taky čekat, ale nic z toho. Teď je ten tlak ještě výraznější, ale finální fáze stále hrozná. Ale už je tam Meier, tak to třeba padne.

Reagovat
Lahvac-CZ

Taky jsem se díval na celý zápas a FCN nic nepředvedl - a to jim stačilo 0:0. Těšil jsem se, že tam taky příští sezónu zhlédnu nějaký ten zápas ale posrali si to sami. Teď teda nevím, jestli budou na předních příčkách i příští rok

Reagovat
smazaný uživatel

Erasmus?

Reagovat
ZB 07

Reagovat
db18

Tak teď, aby to zvládl ještě Russ.

Reagovat
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Spasitel

Holt nemali Mintála

Reagovat
smazaný uživatel

Asi neuveríš, ale napadlo ma to dnes viackrát, že im v takej hre pomôže len Fantóm.

Reagovat
Arne

Výborně, Eintracht po zásluze... Norimberku to snad vyjde za rok, v baráži každopádně zklamal. Já ho během sezóny neviděl ani jednou, ale těšil jsem se, protože jsem četl, jak je to ofenzivní hladový tým a kdesi cosi... Za ty dva zápasy si ale snad vypracoval jednu jedinou šanci, bída.

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
pawelFCB

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho viděl asi čtyřikrát a hrál výborně, nevím jestli nervozita, přílišná taktická svázanost či co.

Reagovat
smazaný uživatel

Gacinovic rozdílovej hrac a zachránil jak dnes tak i v prvnim zapase o setrvani Frankfurtu v 1BL.

Reagovat
smazaný uživatel

A to počas sezóny toho moc nenahral....a v baráži mu Kováč uveril a šupol ho 2krát do základu, to chce odvahu, navyše pri hráčovi mladíkovi a k tomu cudzincovi.

Reagovat
smazaný uživatel

Zvíťazil jednoznačne futbal. Frankfurt chcel hrať v oboch zápasoch a dať gól. Norimberg hral čisto na výsledok a nič si dokopy nevytvoril, nedal v 2 zápasoch ani gól keď nerátam vlastňák Russa.

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda pre FCN, v baráži totálne ale totálne sklamali (výborná správa pre Rudnevsa, nič v zlom voči nemu ). Frankfurt si v baráži po zásluhe vybojoval záchranu, aj keď si rozhodne zaslúžil spadnúť priamo podobne ako vlani HSV od Norimbergu som čakal doma omnoho iný výkon a nie hru na výsledok, čakal som bojovnosť ako vlani od KSC. Nevadí, Der Club budúcu sezónu postúpi priamo

Reagovat
Jan Horáček

Sice možná Eintracht zaslouženě po herní stránce, ovšem chování jeho hráčů bylo včera dost otřesné a nesportovní - správně na to upozornil i komentátor na ARD. Fabián hraje umírajícího, Eintracht jde dopředu, Fabián vyskočí a sprintem vpřed. Zambrano podobný případ.

Rozhodčí, který pískal celý zápas slušně, nastaví nepochopitelně pouze 4 minuty, z nich se min. polovina kvůli zdržování hostů nehraje, přesto přesně po 4 minutách konec.

Je-li Norimberk kritizován za pasívní hru, je třeba kritizovat Eintracht za nesportovní chování.

Reagovat
smazaný uživatel

Tiež pravda. Včera hral Frankfurt skoro ako Atletico Madrid, na staré dobré mne sa to tiež veľmi nepáčilo, po hernej stránke ale výsledok baráže úplne zaslúžený.

Reagovat
Arne

Kdyby mi souper nevratil zakopnuty mic, tak taky delam vsechno mozne...

Reagovat
Jan Horáček

Tak přiznávám, že to jsem asi přehlédl.

Reagovat
Kepy_FCB

a teď Würzburg

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdy!!! MSV!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
Jan Horáček

Ale bude to husarský kousek, pokud to Würzburg dotáhne. Prý měl nejnižší rozpočet ve 3. lize, takže by to byl takový darmstadtský scénář.

Reagovat
Rudnevs

Skôr naopak, pokiaľ by sa to Duisburgu podarilo, tak by som sa čudoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Pokiaľ postúpia tak postúpia aj do prvej - inou rečou: Banda ubulených hromotlkov 2

Reagovat
andrew96

Tak snad si příští rok po postupu do BL nenatahají do kádru Wagmery a podobné, ať se jim může přát.

Reagovat
db18

Hm, trenér je prý zároveň sportovním ředitelem a ještě sháněl týmu sponzora. Jsem na ně docela zvědavý a snad se ukážou lépe než Regensburg před lety...

Reagovat
db18

A k tomu rozpočtu: Na postup do 2. BL mělo být celkem vyhrazeno 3,6 mil. €, ale to bylo v plánu na tři roky, takže jde o rozpočet 1,2 mil. € na sezonu - čímž ještě o 0,3 mil. € předčili Regensburg, který byl tehdy hodně velkým překvapením. Hollerbach zatím jede hodně nad plán.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

- Rodríguez po neúspešnej sezóne Wolfsburgu pri predsa len nemusel opúštať BL, záujem o krajného beka (ktorý výrazne podporuje útok) prejavil Dortmund - bola by to skvelá posila, s Rodriguézom a Dembelém by BVB omnoho viac fungovala hra po stranách

- záujem o hráča SV98 menom Konstantin " Kocka " Rausch prejavil 1. FC Kolín

Reagovat
smazaný uživatel

Už to rozebíráme pod Mariem, Rodriguez do BVB by byl uplný nesmysl

Reagovat
db18

Reagovat
Rudnevs

Durm, Schmelzer, Ginter, Piszczek, Passlack (+spätná opcia na odkúpenie Dudziaka) ... Rodriguez zbytočný.

Rausch tesne pred prestupom, kvôli peniazom ale padol prestup Mehmediho. Inak Weinzierl sa rozlúčil s Augsburgom a Djakpa s Frankfurtom + Freiburg oficiálne predstavil Söyüncüa.

Reagovat
smazaný uživatel

Rausch by bola výborná posila, škoda Mehmediho ale nevadí v podstate ani až tak nepotrebujeme toho Saného keď tam bude Marco Hoger ja dufam ze by sa podarilo získať Kiyotakeho ale uvidíme :-)

Reagovat
Rudnevs

Höger bol istú dobu platný, uvidíme. Rausch môže hrať na bekoch a možno aj miesto Gerhardta. Okolo Kiyotakeho sa obšmieta aj Hertha. Mehmedi by bola paráda, bohužiaľ bolo nereálne, že toľko zaplatíte.

Reagovat
smazaný uživatel

Baráž

Reagovat
honziss

Zase vznáším můj standardní občasný dotaz na místní znalce neměckého fotbalu. Jak to vypadá s TSV 1860? Koukám, že se tak tak zachránili v 2. Bundeslize, jaká je situace kolem klubu? Přijde mi, že tam vždycky jsou velké plány, že "teď už konečně budeme chtít být výše", ale pomalu ale jistě naopak Löwen jdou pořád níže.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele