23.12.2016 17:30 CET
1 : 1
3:4 pen.
(1:1, 1:1)
Stadión:
 

Reportáž

AC Milán letos podruhé vyzrál na Juventus a bere Supercoppu

Pěkný dáreček k vánocům nadělil svým fanouškům AC Milán, který po penaltovém rozstřelu zdolal Juventus a získal Italský superpohár. V katarském Dauhá se hrálo po 120 minutách 1:1. Obě branky padly v prvním poločase, nejprve se trefil Chiellini a následně srovnal rovněž ze vzduchu Bonaventura. V páté sérii penalt selhal Dybala, zatímco Pašalić nedal Buffonovi šanci.

Juventus začal lépe a první navštívenku poslal Donnarummovi Mandžukič, ovšem nic z toho nebylo. O chvíli později pálil Sturaro a Donnarumma měl potíže, vše z pohledu Rossoneri vyřešil Abate, který odkopl na rohový kop. Jenomže právě z této standardní situace Stará dáma udeřila. Na rohový kop Pjaniče si naskočil Chiellini a Juventus vedl 1:0. Milán se nenechal zahanbit a i on udeřil ze vzduchu. Ve 38. minutě poslal do šestnáctky načechraný centr Suso a netradiční hlavičkář Giacomo Bonaventura překonal Buffona!

AC Milán po vyrovnávací brance výrazněji ožil a do druhého poločase vstoupil jako aktivnější. Po rohovém kopu rozezvonil břevno Buffonovy branky Alessio Romagnoli! Na druhé straně vypálil ze střední vzdálenosti Khedira a Donnarumma si připsal výtečný zákrok. V této fázi zápasu se hrálo nahoru-dolu. Milán měl další obrovskou šanci po pasu Juraje Kucky, Baccovi před brankou scházel opravdu kousíček.

Stará dáma zase začínala mít převahu po příchodu Argentince Dybaly, který měl hned několik střeleckých pokusů. Ten první končil těsně vedle tyče, ten druhý musel Donnarumma nadvakrát krotit. Sedm minut před koncem nebezpečně hlavičkoval Bacca a předvést se musel i legendární Buffon. Skóre 1:1 vydrželo až do závěrečného hvizdu, takže se v Dauhá muselo prodlužovat.

Hned v úvodu prodloužení měl na kopačce stoprocentní šanci střílející Bonaventura a především Bacca, před kterým zívala prázdná branka, skvělý obranný zákrok předvedl Chiellini. Jinak toho k vidění příliš nebylo. Ve 111. minutě sice rozvlnil síť Evra, ale v klíčový moment stál v ofsajdu. Supercoppu tak musely rozhodnout penalty. Jako první neuspěli Milánští, jmenovitě Lapadula, ale hned v následující sérii ho napodobil Mandžukič. Rozhodnutí přinesla pátá série a selhání Paula Dybaly, které potrestal Pašalić. AC nevyhrálo ligu ani pohár, nicméně i tak se může radovat ze Superpoháru.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (354)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele