semifinále - odvety
28.02.2018 20:45 CET
0 : 0
4:5 pen.
(0:0, 0:0)

Reportáž

SS Lazio - AC Milán 0:1p

Epická bitva dvou celků soupeřících o finále poznala vítěze až po penaltách! Fyzicky i psychicky zvládli souboj s Laziem lépe hráči AC Milán, kteří tak znovu v krátké době opouštějí Věčné město s pocity vítězů. V základní hrací době branka nepadla ani jedna, stejně jako v prodlouženích. Rozhodly až penalty s hořkosladkým pocitem pro Romagnoliho.

AC Milán chtěl zopakovat nedávný úspěch na Olympijském stadionu v Římě, tentokrát však narazil na skvěle sehrané Lazio. V jeho schopnostech bylo hrát minimálně vyrovnanou hru s AC, podle mnohých byli domácí dokonce favoritem zápasu. První vzájemný duel branku nepřinesl, přestože šancí jsme neviděli vyloženě málo. Druhý sliboval další napínavou bitvu, a to na obou stranách.

Ostrý start zažili diváci díky aktivitě Lazia. Ciro Immobile potvrzoval výtečnou pasáž kariéry, když se dostal k míči ve vápně. Jenže nepropálil clonícího obránce. Stejně se mu vedlo také v šesté minutě, kdy sice zakončil lépe, jenže proti byl brankář Gianluigi Donnarumma. Nápor Lazia neustával a obránci AC měli plné nohy práce, aby útočící Biancocelesti odstavili od míče.

Do šancí se zapojil také zkušený hračička Luis Alberto, který vysunul do křídla Milinkoviće-Saviće. Mladý Srb zkoušel štěstí z úhlu, ale na brankáře Donnarummu recept nenašel. Mladý hráč Lazia, který je jednou z jeho ústředních postav, potvrzoval velkou chuť dalšími střelami, které mu ale připravovali také obránci AC svými chybami. Záložník Lazia v další šanci pálil těsně vedle.

Na opačné straně se ke střele dostal mladý Španěl Suso, jenže po jeho sólu zastavil dorážku Cutroneho ofsajd! Ve 34. minutě Ganluigi Donnarumma podcenil náběh Immobileho, který se ukázal jako velký bojovník. Chybu mladého brankáře však nepotrestal, protože jeho střela ze značného úhlu zamířila mimo bránu. Stejně tak další šance Immobileho, který dnes neustále zkoušel svého soupeře v bráně AC.

Po změně stran se scénář hry příliš neměnil. Nadále byli v zajímavém souboji o místo ve finále Coppa Italia lepší hráči trenéra Inzaghiho, které motivovala mimo jiné skvělá atmosféra na Stadio Olimpico. Postupem času ale AC začalo vyrovnávat hru a druhá půle byla v jeho podání jasně lepší také směrem dopředu. Výtečný pas, který měl oči, dostal ve vápně Davide Calabria. Stejnou akci jako proti AS ale s Laziem nezopakoval a vyprášil jen rukavice brankáře Strakoshy!

Když udeřilo znamení 60. minuty, mohl udeřit i Milán. S míčem u nohy se prezentoval Giacomo Bonaventura, který vysunul do strany mladého Turka Çalhanoğlua, který ale pálil taktéž jen do brankáře Strakoshy. Poté se obraz hry trochu zklidnil a nastal prostor pro střídání, takže se na hřišti objevili hráči jako Luiz Felipe, Felipe Anderson nebo Nikola Kalinić.

S koncem utkání začalo být fanouškům i hráčům jasné, že dnes se půjde domů trochu později. Pas Kessiého obrana Lazia odvrátila, stejně jako následný pas Marušiće, který vyřešila obrana hostí. Začalo prodloužení, které mělo přinést rozuzlení. Postarat se o to mohl ofenzivní záložník Hakan Çalhanoğlu, který vložil do rány veškeré schopnosti. Strakosha měl co dělat, aby ji alespoň vyškrábl na roh!

Rozhodnutí neznamenala šance Alessia Romagnoliho, který mířil mimo. Dlouhý nákop Bonaventury zpracoval před koncem prodloužení Montolivo pro Kaliniće, který byl rázem sám před Strakoshou. Pálil ale nad! Rozhodnout tak musely penalty, ve kterých oba brankáři excelovali.

Šťastnější byl nakonec milánský mladík Donnarumma, který sledoval kamaráda Romagnoliho při poslední a rozhodující penaltě. Zatímco domácí mladík Luiz Felipe Ramos neproměnil, Alessio Romagnoli v sedmé sérii už ano. Příliš ale neslavil, neboť jeho oblíbeným klubem je právě Lazio.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Oskar

1-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele