semifinále - odvety
28.02.2018 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus těsně zvítězil i doma a je prvním finalistou

Prvním postupujícím do finále Coppa Italia se stal domácí Juventus. Stačilo mu k tomu další hubené vítězství 1:0, kterým porazil Atalantu už v prvním vzájemném utkání. Orobici končí těsně před branami finále, o čemž rozhodl z penalty neomylný záložník Miralem Pjanić.

Atalanta se velmi poctivě chystala na duel s Juventusem, protože měla stejně jako domácí celek více času po odložení ligových povinností. Do Turína jeli hosté s vědomím, že musí odčinit první utkání a manko jedné branky, pokud chtějí postoupit do finále. O vstřelení branky se měli starat především Iličič, Cristante a Gómez, zatímco obranné povinnosti plnili Caldara, Mancini, Hateboer nebo Masiello.

Domácí Juventus postrádal argentinského bombera Gonzala Higuaína a lavička zbyla na Paula Dybalu. Kvůli absenci křídelních hráčů se do útoku dostal Alex Sandro, přičemž roli klasické devítky měl na starosti Mario Mandžukić. Horko bylo v prvních minutách ale spíše na opačné straně. Jako první se ke střele osmělil Alejandro Gómez a jen krátce po něm se do zakončení dostal také Josip Iličić. S oběma pokusy si ale legendární veterán Buffon poradil.

Juventus si byl dobře vědom svého náskoku a v úvodu nechával Atalantu hrát. V patnácté minutě poslal velmi zajímavý pas před Buffonovu svatyni Josip Iličić a Alejandro Gómez se i přes svou "výšku" dostal k balonu. Ve skluzu a pod tlakem ale mířil jen do prostoru, kde si Buffon věděl rady. Postupně přibývalo nedovolených zákroků na obou stranách, ale sudí Fabbri působil shovívavě.

Po třiceti odehraných minutách musel do akce také brankář Berisha, který se u toho i přes studené počasí docela zapotil. Balon totiž dokázal vybojovat Mario Mandžukić, jakkoli se to zdálo nepravděpodobné. Chorvatský střelec navíc přidal sympatickou ránu, kterou Berisha musel likvidovat! Ke konci první půle s balonem u nohy ještě zkoušel zahrozit Douglas Costa, jenže jeho snahy byly marné.

První poločas branku nenabídl, což vyhovovalo samozřejmě mnohem více domácím. Úvod poločasu druhého nenabídl tak aktivní hosty jako v první půli, ale přeci jen se postupem času dostávali do provozní teploty. Alejandro Gómez pálil poměrně z velké dálky, na opačné straně se zase pokoušel i přes velký úhel prosadit záložník Claudio Marchisio. Na italském bojovníkovi byla chuť do hry hodně znát.

Ani po hodině hry a velké hrubce jinak spolehlivé obrany Atalanty však nedokázal zamířit přesně, ačkoli měl velkou šanci a docela dost prostoru před sebou. Obrovskou šanci na první branku nabídl hostům také brankář Buffon, který trochu laxně vyběhl proti šanci Gómeze, ale ten byl u míče dřív. Buffona sice zkušený Argentinec přehodil, jenže smutně sledoval, jak se jeho dloubáček snáší do tyče!

Brankovou konstrukci trefili také domácí. Konkrétně to byl útočník Douglas Costa, který si zpoza vápna obhodil protihráče rychlou kličkou a napálil břevno za překvapeným Berishou! To ale Juventus nakonec mrzet nemuselo, neboť mladík Mancini zatahal ve vápně za dres pronikajícího Matuidiho a sudí nakonec i přes důrazné výtky hostí nařídil pokutový kop! K němu se postavil záložník Miralem Pjanić a s jistotou jej proměnil - 1:0.

Po tomto výsledku už by Atalanta musela vstřelit dvě branky, aby mohla myslet na postup. A to pro ni bylo velmi těžké, protože se cítila ukřivděná po gólu Pjaniće. Trenér Allegri navíc vyztužil postupové šance Juventusu střídajícím duem Barzagli a Dybala, na což už Atalanta nedokázala reagovat. Stará dáma tak může naplno slavit.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

pohár bude chytat Vojta, ne?

Reagovat
Airus

Pohary u nas chyta vzdy dvojka... A Max ma v golmanech jasno

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele