semifinále - 1. zápasy
01.03.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lazio doma přehrálo AS a k postupu je blíže

Lazio si nečekaně snadno poradilo s AS Řím a do odvety jde s náskokem dvou branek. Zatímco Vlci nevstřelili ani jeden gól i přes nejsilnější možnou sestavu, Lazio bylo lépe připravené a využilo slabiny svého soka.

Stadio Olimpico se stalo dějištěm dalšího napínavého duelu s dlouhou historií, ve kterém mezi sebou navzájem bojuje Lazio s AS. První ze dvou semifinálových bitev Coppa Italia mírně favorizovalo Vlky, ale ani Biancocelesti pod vedením trenéra Inzaghiho nechtěli jen přihlížet. V poháru jim to navíc jde poměrně často nad očekávání.

Oba týmy spoléhaly na brankáře, kteří za normálních okolností plní roli dvojky. Domácího Strakoshu vyznal Brazilec Alisson, který je často ve stínu Poláka Szczesnyho. Lazio i AS vsadilo na tříčlennou stoperskou obranu, která měla být hlavní oporou. Velká bitva se dala očekávat také ve středu hřiště, kde se v barvách Lazia pohybují Milinković-Savić s Bigliou, zatímco AS spoléhá na Strootmana s Nainggolanem.

Od prvních minut to ale byl rovněž souboj dvou typických "devítek". Ciro Immobile se chvíli k míči nedostával, Edin Džeko po skvělém pasu Emersona už ale ano. Jeho rychlé zakončení z první však mířilo s přispěním Bastose nad! Na dlouhý pas bosenského zakončovatele si nabíhal hbitý Mohamed Salah, jenže brankář Strakosha vše odhadl a včas vyběhl. Po Manolasově podklouznutí musel Emerson zabránit podařenému centru Andersona.

Po dalším rohovém kopu zabránil dobře postavený Milinković-Savić zakončení Manolase. Na opačné straně musel ukázat dobrý zákrok brankář Alisson, protože po centru ze strany trefoval vysoký Milinković-Savić míč hodně nebezpečně k tyči! Po pětadvaceti minutách se Lazio dostávalo stále častěji k pokutovému území Vlků a brankář Alisson musel plachtit vzduchem po krásné ráně Cira Immobileho!

Ani Alisson už ale nestačil na další krásnou akci Lazia. Krásný pas před vápno doběhl Felipe Anderson, který obešel prvního obránce a pak nahrál pod sebe. Tam obránci AS vytvořili dostatek prostoru pro dobíhajícího Milinkoviće-Saviće, který tvrdou střelou pod břevno uvedl domácí fanoušky v extázi - 1:0.

Dvě větší šance spálil Edin Džeko, Salah zasáhl míč na penaltě velmi nešťastně. Na některých hráčích hostí bylo vidět, že jim pod náporem náročného programu dochází síly. Do drůhé půle vešlo opět lépe Lazio, jenže střela Felipeho Andersona byla zablokována. Totéž platilo o pokusu mladíka Paredese, který pálil z velké vzdálenosti. Po krátkém sprintu Immobileho jej dobře doplnil Parolo a pálil těsně vedle! Zatímco záloha Lazia působila živě, hosté byli unavení. To jim ale nebránilo, aby například Salah trefil bombou tyč!

Lazio vstřelilo druhou branku díky pasu Parola na Immobileho, jenže gól italského útočníka nebyl z důvodu ofsajdu uznán. Ani několikeré střídání Vlkům nepomohlo. Naopak, viditelně unavení hosté inkasovali znovu. Po krásném průniku střídajícího Keity Baldého se na k míči na zadní tyči dostal Ciro Immobile, pro něhož už nebylo složité trefit se - 2:0 pro Lazio.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 pro AS

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Frantszek

Tezke, tezke

Reagovat
Frantszek

Kdybych nevedel, rekl bych, ze Lazio "doma" neprohraje. Takhle 0:1 Emerson

Reagovat
smazaný uživatel

01

Reagovat
kopajda

jestli nastoupíme v takové sestavě jako v poslední době (tak, jak je to uvedeno výše), nemám strach o výsledek - minimálně tři branky v síti lazia

uvidíme, zda emerson nastoupí. snad se teda zase džeko a rüdiger nepřemotivují...

Reagovat
Lech

nejlepší takové řeči před DERBY

Reagovat
kopajda

neřekl bych nejlepší ale byly hodně dobré

Reagovat
Pipo123

Zajtra môžeme jedine prekvapiť, AS je favorit, najviac sa bojím absencií Luliča a Raduho, takto bude musieť hrať asi Lukaku na ľavej strane obrany a to môže byť zaujímavé, je možné že budeme hrať 3-5-2 kvôli tomu.

Reagovat
Houfi

Pokud neproběhne nějaký nesmysl v obraně ve stylu zapojení Vermaelena a Juana do tříčlenné obranné řady tak z toho musí být dvojka a minimálně dvě branky v síti Lazia

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
KillSwitch

0:2 Džeko, Nainggolan

Reagovat
Houfi

povedený tip, útok AS bez nápadu až z toho bolely oči, dnes to vážně čitelné nákopy na Džeka vyřešit nemohly, naopak Lazio dozadu super výkon..

Reagovat
KillSwitch

pred zápasom by to ale nikto netipoval inak nevadí aspoň budú plný síl na Neapol...taliansky pohár aj tak neni až taký dôležitý...a 2:0 neni nič čo by som nedalo prekonať

Reagovat
smazaný uživatel

rovnako povedený ako ten tvoj dôležitý bude zápas s neapolom - ak ho nezvladneme bude velky problem - hlavne psychicky

Reagovat
Houfi

Já jsem to právě na svůj tip myslel, ale reagoval jsem na mobilu a nějak mi to přeskočilo sem

Reagovat
smazaný uživatel

ok, sorry

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim ze zrovna Italsky pohar je az na poslednim miste. Maj pred sebou jeste furt hon na titul + EL s tezkym Lyonem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele