čtvrtfinále
27.01.2015 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslabené Lazio porazilo vzdorující AC Milán

Římské Lazio překonalo AC Milán a postupuje do další fáze Coppa Italia. Milánský celek opět prohrál, ale dnes několikrát sahal po lepším výsledku. Vstřelil dokonce dvě branky, ale ani jedna nebyla uznána. Lazio sice dohrávalo v deseti, ale stačila mu jediná penalta Lucase Biglii.

V první šanci dnešního utkání se objevili domácí, kteří získali výhodu volného přímého kopu. S ní ale nenaložili podle potřeby. Tak to AC zkusilo kombinací, ale také s tím si obrana Lazia poradila. Lazio v prvních minutách spíše čekalo, s čím vyrukuje domácí tým. Ten mohl vést v osmi minutách, kdy se Andrea Poli dostal za obranu Biancocelesti a mohl pálit, ale skvělý zákrok brankáře jej vyvedl z míry i střeleckého úhlu.

Něco podobného se na opačné straně stalo Miroslavu Klosemu. Německý útočník a v této chvíli jediný hrotový hráč Lazia, kterého měl trenér Stefano Pioli k dispozici, obešel s míčem u nohy brankáře Abbiatiho a mířil do prázdné brány. Ve stoprocentní šanci ale neuvěřitelně minul! Na hře AC byla vidět snaha a pověstný "nůž na krku" trenéra Inzaghiho, ale snažení Rossoneri bylo spíše platonické. Obrana Lazia neměla zas tak vážné problémy s tím, aby ustrážila ataky AC.

Do zajímavé šance se po individuální akci dostal Francouz Jérémy Ménez, který obešel jednoho protihráče, ale z jeho akce rezultoval jen rohový kop. A ten se AC velmi hrubě nepovedl, protože s míčem u nohy se do rychlého protiútoku hnal mladík Keita. Celou situaci z pohledu AC zachránil pozorný Abbiati, který vyběhl hodně daleko svou bránu a míč odkopl. Do další šance se dostal Jérémy Ménez, ale ani tentokrát neměl příliš mnoho štěstí.

Po půlhodině hry se zaskvěl brankář Lazia Berisha. Andrea Poli totiž našel skvělým pasem Pazziniho, ten přistrčil míč Alessiovi Cercimu a ten krásnou ranou mířil do brány. Brilantní reflexy i odhad místa ale předvedl Berisha a míč skvěle vyrazil! Nedáš - dostaneš. Toto staré a známé úsloví platilo také nyní, když se po zmíněné akci Lazia míč ve vápně AC svezl po ruce jednoho z bránících hráčů a Lazio kopalo pokutový kop! K jeho exekuci se postavil Lucas Biglia a nekompromisní ranou poslal římský tým do vedení.

Hodně velkou trhlinu dostaly kalkulace Lazia na konci první půle. Lorik Cana totiž fauloval Cerciho a viděl žlutou kartu. To by ještě nebyl takový problém, kdyby stejný hráč v nastaveném čase první půle opět nefauloval a neviděl červenou kartu. Takto dohrávalo Lazio celý druhý poločas bez vyloučeného Cany. Místo v obraně přišel zacelit Novaretti, který vystřídal Cataldiho. Jinak ale úvod druhého poločasu zas takové představení nenabídl. Na Ramiho centr si sice vyskočil kolega Alex, ale mířil mimo tři tyče.

Po hodině hry vypustil zajímavý projektil na Berishu Keisuke Honda, ale Berisha byl připraven. Hodně emocí a rozporuplných reakcí vzbudila 68. minuta, když si ve vápně zpracoval míč Giampaolo Pazzini a z otočky propálil všechno, co mu stálo v cestě. Ale jeho radost netrvala dlouho, protože si podle arbitrů pomohl při zpracování rukou. Gól tedy uznán nebyl. A opět mohlo Lazio udeřit. Stačilo, aby mladík Keita namířil míč jen o pár centimetrů jinam. Takto se rozezněla pouze tyč.

Milánu postupně docházely minuty a trenér Inzaghi možná odpočítával své poslední minuty na lavičce Rossoneri. Zabránit v tom chtěl Alessio Cerci, ale nebyl úspěšný. Ostatně, stejně jako celý Milán, který se s Coppa Italia loučí. Nic na tom nezměnil ani další neuznaný gól Cerciho, tentokráte kvůli ofsajdu.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 aby tam ten Pippo vydrzal co najdlhsie

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Tomtaf

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

jeto marny jeto marny a jeto marny,..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele