semifinále - 1. zápasy
04.02.2014 21:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Muriel rozhodl o výhře Zeber

Šťastnějším celkem jsou po konci prvního klání domácí Zebry, výhodu jim poskytl střídající Luis Muriel. Fiorentina sice dokázala dát důležitou venkovní branku, ale na výhru jí to nestačilo.

Do brány Zeber se postavil náhradní brankář Scuffet, ale ten neměl v úvodu zápasu příliš mnoho práce. Pouze v sedmé minutě jej musela trochu nepříjemně vystrašit střela Joaquína, španělský reprezentant ale po efektivním sólu nezakončil přesně a poslal míč mimo tři tyče. Udinese se nedařilo držet míč na svých kopačkách, což se projevilo pískotem domácích fanoušků. Ti reagovali na vývoj přinejmenším zdlouhavě se vyvíjejícího utkání podobně laxně jako hráči samotní. Byli totiž svědky pouze pomalých kombinací a známého "oťukávání".

V kombinační hře byla lepším týmem hostující Viola, přestože se musela obejít bez množství útočných klenotů svého kádru. Trenér Vincenzo Montella přesto splnil předzápasové sliby a pokusil se nasadit co možná nejlepší jedenáctku. Hlavním problémem nepohodlí fanoušků a nepřílišné atraktivity utkání byl především rozmar počasí, neboť prakticky po celou dobu trávník skrápěl vytrvalý déšť. Ten narušil již ligové utkání AS Řím s Parmou a negativně ovlivnil také výkon dnešních dvou soupeřů. Možná trochu překvapivě se k útoku dostali domácí, do té chvíle nepříliš aktivní. A hned z toho byl pro hráče Fialek nepříjemný moment.

Allan totiž pronikl po straně až do pokutového území Violy, nahrál volnějšímu kapitánovi Antoniovi Di Natalemu a ten se v obdobných situacích zpravidla nemýlí. Di Natale opět skóroval v nejvhodnější možnou chvíli - 1:0.

Jeho podporu měl na starosti mladík Nicolás López, který se dlouhodobě prezentuje jako velký útočný talent. Ten ale už nerozvíjí v římském AS, nýbrž po boku právě Di Nataleho. A to mu evidentně svědčí, protože ve velké šanci dnes minul tyč jen o kousek! Zřejmě si musel sypat popel na hlavu, protože jen o pár minut poté Fialky udeřily.

Svou vinu na tom nese také kapitán Di Natale, který přišel o míč a v domnění, že byl faulován, přestal hrát. Balonu se zmocnil Juan Vargas, popotáhl jej směrem k bráně a rozhodl se pro zakončení. Dobře udělal, protože jeho rána zapadla přesně pod břevno a Fialky odcházely do kabin za remízového stavu!

Unaveného kapitána Di Nataleho už krátce po změně stran vystřídal Bruno Fernandes, trenér Guidolin zřejmě chtěl, aby se jeho eso soustředilo jen na ligovou scénu. Aktivitu opět převzal toskánský celek, který zejména díky rychlým nohám Joaquína neustále ohrožoval bránu brankáře Scuffeta. Také po hodině hry ale bylo jasné, že povrch trávníku je příliš kluzký na jakoukoli přímočařejší akci a že oba týmy jsou s remízovým výsledkem spokojeny. Brankáře domácího týmu tedy za druhý poločas nejvíce ohrozila "malá domů" od spoluhráče Heurtauxe, se kterou si však Scuffet poradil.

Zásadní událost druhé půle se udála po hodině hry, když Udinese vystřídalo Lópeze a nahradilo jej jiným jihoamerickým mladíkem. Luis Muriel prokázal velký talent již v Lecce a nebýt zranění, patřil by do základní sestavy i v Udinese. O tu si dnes řekl velice hlasitě, protože jen pár minut po svém nástupu si připsal velkou šanci. Patnáct minut před koncem si ale vylámal zuby na vracejícím se Gonzalovi. To mu ale vadit nemuselo, protože si chuť spravil krátce před koncem utkání. Murielovi, ačkoli měl míč, nevěnovali obránci Fialek příliš mnoho pozornosti, takže se mladý útočník rozhodl napřáhnout a vypálit. A jeho projektil se opravdu povedl, neboť ze vzdálenosti zhruba dvaceti metrů zapadl přímo za Netova záda! Šťastnějším celkem tedy po konci prvního klání budou domácí, výhodu jim poskytl střídající Luis Muriel.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1X 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
hradec

Udinese Calcio 1:1 ACF Fiorentina

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele