semifinále - 1. zápasy
05.02.2014 20:45 CET
3 : 2
(2:0)

Reportáž

Neapol prohrála, ale vstřelila dvě branky

Partenopei sice v první půli Římanům nestačili, ale druhá půle a především její začátek svěřencům trenéra Rafaela Beníteze vyšel parádně. Góly Higuaína s Mertensem nadlouho zdramatizovaly utkání, které rozhodl až pár minut před koncem dnes skvěle hrající Gervinho.

Římané museli řešit první problémy už před zápasem, neboť jejich hřiště ještě pár hodin před začátkem utkání připomínalo spíš napuštěný bazén. Koneckonců, poslední ligové klání s Parmou bylo po pár minutách odloženo právě kvůli těmto přírodním pochodům. Ani Neapol ale nevzpomínala na minulé kolo příliš s láskou, protože schopnosti Germána Denise ji dalece předčily. Oba celky tedy měly o motivaci postaráno.

Přesto se úvod zápasu soustředil na boj o míč kolem půlící čáry, kolem níž se Vlci snažili kombinovat. Ve středové linii jim v tom zdatně sekundoval talentovaný Radja Nainggolan, mimo jiné někdejší přestupový cíl právě Neapole. V základní sestavě Partenopei dostali příležitost hráči jako Gonzalo Higuaín, Lorenzo Inisgne nebo Marek Hamšík. A právě tato trojice se postarala o první vzruch. Insigne sice nacentroval po odkryté obrany, ale nikdo z jeho spoluhráčů se k míči nedostal. Neapol však od začátku ukazovala, že rozhodně nepřijela jen bránit. Na druhé straně Torosidise proháněl José Callejón.

Obranná linie domácích Vlků sice patří k nejméně inkasujícím v současné soutěži v rámci celé Evropy, ale ofenzivně laděný soupeř ji dnes často testoval. Do další akce se probíjel Gonzalo Higuaín, ale míč mu nakonec uskočil. O mnoho lépe se na druhé straně vedlo Gervinhovi. Někdejší hráč Arsenalu nachází zpět ztracenou formu, což dokázal také po geniálním pasu Tottiho. Gervinho si naběhl na hranici ofsajdu, tísněn obráncem přehodil míč přes padajícího Reinu a poté snadno dopravil balon do opuštěné brány!

Neapol se pokoušela reagovat, ale ani její rychlé kombinace nefungovaly. Do další šance se naopak dostalo AS. Nadšené tribuny mohly kvitovat tvrdou ránu kapitána Tottiho. Naopak pískot se ozýval ve chvíli, kdy vysoko nad pálil Inler. Dnešní utkání nebude příliš opěvovat Anthony Reveillere, který musel kvůli zranění střídat již v po pětadvaceti minutách. Šance se tím otevřela pro krajního beka Faouziho Ghoulama, lednovou posilu ze Saint-Étienne. Ta mohla již coby aktér sledovat centr Higuaína, na který ale těsně Callejón nedosáhl.

Déšť sice opět zesiloval, ale domácím to, jak vidno, nevadilo. Naopak - po zdlouhavé rozehrávce se k míči dostal záložník Kevin Strootman, který se opřel o míče a z pětadvaceti metrů jej poslal přesně do rohu Reinovy brány!

Konec prvního poločasu nabídl jen emotivní zákroky, výraznějších šancí jsme se nedočkali. O to atraktivnějším se stal úvod poločasu druhého, do něhož vstoupili domácí hráči přinejmenším ospale. A to se jim nevyplatilo, protože po skvělém pohybu do vápna na bránu De Sanctise střílel Gonzalo Higuaín a zkušený brankář si míč srazil do vlastní brány! Veterán mezi třemi tyčemi přitom ještě před touto sezonou oblékal právě dres Partenopei.

Neapol díky této trefě zdramatizovala utkání a na poli soupeře vstřelila velmi důležitou branku. Co víc, nebyla jediná. Ve chvíli, kdy hřiště opustil kapitán Totti na jedné straně, vstoupil do hřiště Dries Mertens. A ten se velkou měrou podílel na pořádném dramatu. Dvacet minut před koncem utkání totiž Mertens využil chyby obranných řad AS a při samostatném postupu na De Sanctise jej prostřelil!

Neapol si za zvýšený tlak vyrovnání jistě zasloužila, problém naopak nastal pro domácí. Jet na San Paolo s dvěma inkasovanými zásahy vůbec není snadné. Římané opět ve druhé půli lehce upadli, probrala je až akce ze závěru utkání. Rychlá kombinační hra AS dostala míč k nabíhajícímu Gervinhovi, který si poradil s Ghoulamem a vystřelil Giallorossi těsnou výhru.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (24)

Přidat komentář
scr

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
KillSwitch

Reagovat
Tomtaf

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ja myslim 2:0pre neapol.

Moja zostava:reina-ghoulam,albiol,fernandez,relieveree-behrami,inler,hamsik-callejon,mertens

-higuain

Reagovat
KillSwitch

o nastupeni Bastosa dost pochybujem

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Il Principino

1:0, Francé

Reagovat
smazaný uživatel

1 1:0

Reagovat
Largo

Destro má snad nejhorší první dotyk, co sem u hráče kdy viděl!

Reagovat
kopajda

no tak mu ten první nevyšel a na co

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že to AS Řím zvládne...odveta 1:1 a je to

Reagovat
kopajda

dobrej výsledek pro neapol, která vytěžila z minima maximum, tohle si nezasloužila, tomu zápasu by slušel výsledek 3 1

Reagovat
olis

tvl to si snad robis srandu to skor AS vytazilo z minima maximum

Reagovat
kopajda

já? asi ses díval na jinej zápas. to je sice hezký, že neapol se snažil hrát a držet míč, ale vůbec nevystřelila na bránu do 60. minuty. AS mohlo vyhrát poločas 3 0 a víc

Reagovat
olis

tak urciteee

Reagovat
smazaný uživatel

nebyt toho Morganovho darceku, ktory vas posadil na kona, tak by ste tych 3:0 dostali

Reagovat
olis

to su take blbosti, to aj ja mozem povedat ze keby odpiskali offside a nebyt nasej tragickej obrany tak dostanete 2:0 vy a hotovo

Reagovat
kopajda

jsi úplně mimo

Reagovat
kopajda

jen fakt nepochopím, jak eurofotbal může dát tip 0

Reagovat
smazaný uživatel

Neapol hral lepsie ved prvy gol as bol z ofsajdu .v odvete staci 1:0 aj 2:1 takze

Forza NAPOLI!!!

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, nebýt toho nešťastnýho vlastňáku z kraje 2. půle mohl to být jiný zápas.....

Reagovat
Il Principino

Konečně jsem viděl u Ljajice chvílema i nějakej zápal do toho zápasu, škoda, že mu to tam nespadlo, jinak Totti opět ukázal, jak je geniální, Maicon na pravým beku jasná volba, už tak si nejsem jistej s Torosidisem, moc se mi nelíbil, dopředu nic moc a vzadu mi přišel takovej zbrklej, DDR dnes také spíše průměr, ke golu Kevina netřeba komentářů - radost pro oči. Nicméně po stažení Tottiho mi přišlo, že hra vepředu postrádá lehkost a nápaditost. Dál se mi líbil Benatia, kterej dokáže zachovat chladnou hlavu a založit dobrou přihrávkou útok. Výsledek mohl bejt lepší, ale i tak spokojenost, v Napoli uhrajeme remízu a jdeme dál, PER SEMPRE FORZA ROMA!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele