semifinále - odvety
11.02.2014 21:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Fialky spasily dva krásné góly, Zebry v Coppa Italia končí

Fiorentina nakonec dovedla svou finálovou vizi do úspěšného konce a vyslyšela přání trenéra Montelly. Pomohly jí dvě krásné trefy v podání Cuadrada a Pasquala, díky kterým Viola těsně porazila Udinese. V emotivním závěru jsme se dočkali i červených karet.

Samozřejmě musíme vyzdvihnout také výkon dalšího hráče Violy, brankář Neto totiž dnes několikrát doslova čaroval. I díky jeho umění se Fialky mohou těšit na finálové utkání prestižního poháru a trenér Vincenzo Montella se může vrátit před tifosi Olympijského stadionu. Fiorentina nemohla spoléhat na mnohé hvězdy. Posuďte sami - mimo hru zůstali zranění Giuseppe Rossi s Massimem Ambrosinim, pouze na lavičku usedl čerstvě uzdravený střelec Mario Gómez a Borja Valero nemohl nastoupit kvůli kartám. Zebry vsadily na osamoceného útočníka Antonia Di Nataleho. Tomu se však sen o finálovém klání a případné trofeji dnes večer rozplynul.

Musím říct, že ačkoli Fiorentina musela dotahovat skóre a o jednu branku prohrávala, její přístup zpočátku utkání příliš aktivní nebyl. Naopak se o útok snažili hosté, jenž k tomu využívali schopností Bruna Fernandese. Avšak jeho pokusy včas lapil pohotový brankář Neto. I díky jeho reflexům se Fiorentina mohla pomalu přesunout na polovinu soupeře a vyčkávat na jeho chybu. K té došlo po patnácti minutách hry, když Udinese přišlo o míč a sledovalo, jak putuje k Joaquínovi. Bývalý španělský reprezentant jej prodloužil před bránu a tam si naběhl Manuel Pasqual. Ten si s míčem dobře rozuměl a napálil jej bez přípravy pod břevno!

Udinese se však nevzdávalo a vědělo, že jediná branka na hřišti soupeře by jej mohla dostat do kýženého finále. Antonio Di Natale proto vyzkoušel Netovu pozornost, který však byl na jeho kop přes hlavu připraven a nakonec ani zasahovat nemusel. Zkušený kapitán Udinese, který v posledních týdnech přemýšlí o ukončení aktivní kariéry, se dostal také do středu další šance, když si naběhl do vápna a zpracoval si dobrou přihrávku. I když svými protihráči příliš obtěžován nebyl, nakonec nezamířil přesně a míč skončil v zámezí.

Krátce před poločasovou přestávkou se musel vyznamenat Neto, který nejprve zlikvidoval šanci Allana, poté míč pohledem vytlačil na břevno! Di Nataleho hlavička rozezněla pouze konstrukci Brazilcovy brány. Pár minut po změně stran se Viola hnala do dalšího zakončení, ale ani Alessandro Matri dnes neměl štěstí. Míč sice obdržel výborně, ale neméně dobrý zákrok si připsal Simone Scuffet, který potvrzuje roli velkého talentu. Fiorentina nahradila Matriho Matosem, v dresu Zeber se na hřiště podíval mladík Luis Muriel.

Ani jeho schopnosti ale nezachránily Udinese od inkasování druhé branky. A ta opravdu stála za to - David Pizarro totiž přesným pasem do rozevřené obrany hostí našel nabíhajícího Juana Cuadrada, který sice postupoval na bránu sám proti čtyřem vracejícím se obráncům, ale vymyslel a hlavně provedl to nádherně. Jeho táhlá střela totiž s pomocí břevna zapadla přesně do sítě a Fialky se dostaly do varu!

Týmu trenéra Francesca Guidolina sice chvíli trvalo, než se zapojil zpátky do hry, ale v závěrečných minutách přeci jen brankáři Netovi dobře být nemohlo. Nejprve si musel oddechnout po šanci Muriela, následně jej vystrašil Nicolás López. Pohárovou premiéru si připsal také záložník Hassan Yebda, ale asi na ni nebude vzpomínat dobře. Mnohem lépe si bude dnešní noc pamatovat Neto, který musel v nastaveném čase druhé půle vytáhnout skvostný zákrok proti Murielovi, který na něj postupoval sám. Neto ale zachránil toskánský celek a i díky červené kartě pro Domizziho si Viola může gratulovat. Její sen bude ještě pokračovat.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.net, onlajny.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
hradec

ACF Fiorentina 3:2 Udinese Calcio

Reagovat
smazaný uživatel

1X 1:1

Reagovat
Tomanatura

To proste musi ukopat, i kdyby nevim co. Strasna skody Borjy, bez nej to bude milionkrat tezsi. 1:0, Mati Fernandez.

Reagovat
smazaný uživatel

V pohode 2:0.

Reagovat
k0udy

OT:

Zítra začíná hokej, ještě je necelých 50 míst, kdyby měl někdo zájem

http://fantasy.sport.cz/soci/mini_leagues/9350

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomanatura

FIORENTINA: Neto, Diakite, Rodriguez, Savic, Pasqual, Pizarro, Aquilani, Fernandez, Cuadrado, Joaquin, Matri. A disp. Rosati, Lupatelli, Roncaglia, Compper, Bakic, Vargas, Anderson, Matos, Wolski, Ilicic, Gomez. ALL. Montella

UDINESE: Scuffet, Heurtaux, Danilo, Domizzi, Widmer, Pinzi, Allan, Pereyra, Gabriel Silva, Fernandes, Di Natale. A disp. Kelava, Naldo, Bubnjic, Basta, Jadson, Yebda, Badu, Lazzari, Nico Lopez, Zielinski

Reagovat
Tomanatura

Ti kluci jsou proste jedna velka parta. Videt Gomeze, jak to proziva, beha u lajny a povzbuzuje spoluhrace, to je pro nas, co si prosli tim srabem z poslednich let, fakt megavzpruha. Nenapada me hrac, ktery by do toho dneska nedal vsechno.

Montella, Prade, Macia, Della Valle - dekujeme!!!

Reagovat
Shevchenko

Gomez si to užíval, jemu to fakt přeju.

Reagovat
Arne

A hrát v dohledný době Mario bude?

Reagovat
Tomanatura

Dle meho - Dostane minuty uz s Interem, potom se jede do Danska na EL, to se uvidi a proti Parme zaklad. Ted je hrozne nadupany los, musi se na nej pomalu, jinak si to obnovi.

Mimochodem, co s tim finale? Ja bych jel...

Reagovat
Arne

Já mám sice hned tejden nato Berlín, ale jo... Pokud budou k mání lístky a nějaká rozumná doprava, jedu.

Reagovat
Arne
Reagovat
smazaný uživatel

To jak Gomez povzbuzoval, to mě i celkem dojalo.

Reagovat
smazaný uživatel

Viole nejde nepřát. Snad se jednou vrátí i Cenzo domů.

Reagovat
kxpxc

Reagovat
smazaný uživatel

Krááása Cuadrado neskutočná rána. Goméz

Reagovat
smazaný uživatel

slušný brambory, ale postoupit mělo Udine

Reagovat
smazaný uživatel

krásný zápas

Udine neproměnilo svoje šance, jen v první půli 3 tutovky...škoda obrovská, přál jsem postup raději Udine, ale to je fotbal

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele