semifinále
30.01.2018 21:05 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Pařížané znovu skolili Rennes a popáté v řadě si zahrají finále Ligového poháru

Fotbalisté PSG i podeváté v řadě skolili Rennes, v této sezóně i na třetí pokus naplno vyloupili Roazhon Park, a postoupili už popáté za sebou do finále Coupe de la Ligue. Jestli však v předchozích dvou případech bretaňský celek doslova rozmetali, pak nyní měli se svým protivníkem asi nejtěžší práci. A nakonec vyhráli jen o branku.

SRFC si určitě za rámeček nedá letošní bilanci s pařížským gigantem. Ve třech utkáních s ním, jednou v lize a dvakrát v domácím poháru, od něj totiž inkasoval hrůzostrašných třináct branek. A finále si právě díky mizérii v defenzívě nezahraje ani tentokrát. Byť od 63. minuty hrál o jednoho muže v poli více, stačil do konce zápasu skórovat už jen dvakrát.

PSG o svém postupu rozhodl do hodiny hry. Do té doby se totiž trefil celkem třikrát, a ačkoli mu situaci docela zkomplikovalo vyloučení Mbappého, vše nakonec ustál. O červené kartě za zcela zbytečný zákrok francouzského talentu vůči Sarrovi ve středu hřiště přitom muselo rozhodnout až video, které si sudí Lesage na vlastní popud vyžádal.

Video přitom pomohlo hlavnímu arbitrovi i ve 44. minutě. V tu chvíli Pařížané vedli, a to od 24. minuty, kdy Meunier vyprodukoval úchvatnou střelu z voleje a šajtlí zamířil k tyči. V závěru půle pak rozvlnil síť také Khazri, nicméně opakované záběry ho usvědčily, že si před skórováním pomohl zpracovat míč rukou, a tak jeho přesný zásah nebyl uznán.

Rennes po obrátce od svého protivníka obdrželo dva góly během úvodní čtvrthodiny a na nepříznivý vývoj utkání už zareagovat nedokázalo. A mimochodem ve 49. minutě znovu na řadu přišlo video. Mbappému se podařilo z vyložené pozice překonat brankáře Dialla, ale jeho radost mu zkazil ofsajd, ve kterém se před dosažením branky ocitl.

V 53. minutě už však všechno proběhlo dle pravidel fotbalu. Di María ještě se svou střelou na Dialla nevyzrál, domácí gólman ale vyrazil balón pouze na nohu Marquinhose, který již snadno zacílil. A o čtyři minuty později se na střeleckou listinu zapsal rovněž Lo Celso, jenž i z těžkého úhlu dokázal propálit ne úplně jistého Dialla.

Poté, co musel hrací plochu kvůli vyloučení předčasně opustit Mbappé, se domácí nadechli aspoň k jakémusi zdramatizování utkání v poslední pětiminutovce. Nejprve Ludovic Baal z levé strany poslal centr na hlavu Sakha, a ten překonal brankáře Trappa, v nastavení se trefil ze střední vzdálenosti rovněž Prcič, více ale Rennes už nestihlo.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele