finále
01.04.2017 21:00 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

Coupe de la Ligue putuje do Paříže

Monaku se nepodařilo oprášit svou hodně zaprášenou vitrínu, která naposledy spatřila cennou trofej v roce 2003, utrpělo asi největší debakl této sezóny a nechalo PSG přepisovat historické statistiky Coupe de la Ligue, jelikož pařížský tým v této soutěži zvítězil už počtvrté v řadě. Symbolicky svůj triumf korunoval celkem čtyřmi vstřelenými brankami.

Byla to hodně očekávaná bitva aktuálně dvou nejlepších celků země galského kohouta. Vůbec poprvé se finále Ligového poháru konalo na novém stadionu v Lyonu, který byl pochopitelně beznadějně vyprodán. Zatímco knížecí klub chtěl potvrdit postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, Les Parisiens hodlali naopak napravit hořké vypadnutí s milionářské soutěže.

Vstup do utkání vyšel lépe svěřencům kouče Unaie Emeryho. Už ve 4. minutě se dostali za monackou obranu hned tři hráči, Di María uvolnil Draxlera, který sám před brankářem Subašičem nemohl zaváhat. Nutno podotknout, že celá situace notně zaváněla ofsajdem. Následně se po rohovém kopu snažil vyrovnat Germain, ale hlavou mířil mimo.

ASM nakonec skórovalo o chvilku později, konkrétně ve 27. minutě. Sidibé se ve vápně dokázal zbavit svých strážců, přihrál na hranici šestnáctky, kde stál Lemar, ten si narovnal míč na levačku a zamířil přesně do šibenice. Ve 36. minutě mohl PSG navrátit vedení Cavani, z blízkosti ho ale výborně vychytal Subašič.

Ve 43. minutě se znovu ve slušné pozici objevil Germain, propadl k němu totiž centr po rohovém kopu, nicméně výtečně ho vychytal gólman Trapp. Naopak na druhé straně Pařížané gólově udeřili. Draxler na hranici ofsajdu našel svou přihrávkou zcela volného Di Maríu, jenž z vápna levačkou zamířil snadno na bližší tyčku.

Devět minut po přestávce mužstvo trenéra Leonarda Jardima inkasovalo potřetí, a možná že právě trefa Cavaniho definitivně zlomila jeho odpor. Verratti ukázal perfektní techniku, svým obloučkem našel uruguayského ostrostřelce, který z voleje na bližší tyčce propálil Subašiče. Po hodině hry Cavani spálil velkou tutovku, každopádně výrazněji smutnit nemusel.

Utkání sice mohl ještě zdramatizovat Cardona, který byl po svém střídání na hřišti sotva pár minut, jenže svou hlavičku usměrnil jen těsně vedle brány. Jinak ale závěr zápasu vyšel lépe PSG. Di María sice v 82. minutě nepřekonal Subašiče, nicméně Cavani v 90. minutě po přihrávce argentinského spoluhráče už ano.

Autor: Patrik Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Výkop je ve 21:00

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele