semifinále
25.01.2017 21:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

AS Monaco - AS Nancy-Lorraine 1:0

Nebyl to ten očekávaný výkon, jakým Monako oslňuje celou Evropu prakticky po celou sezónu. Proti Nancy, které v lize bojuje hlavně o záchranu, však nakonec jeden jediný vstřelený gól stačil k postupu do finále Coupe de la Ligue, kde se očekávaně střetne s PSG. Ani ve druhém semifinále se zkrátka překvapení nekonalo.

O postupujícím rozhodl v závěru prvního poločasu Falcao, jenž zaznamenal celkově osmnáctou trefu v tomto ročníku napříč všemi soutěžemi. Notně mu ovšem k jeho úspěchu dopomohl hříšně chybující brankář Guy N'Dy Assembé, jehož hrubice se nakonec ukázala jako klíčovým momentem celého střetnutí.

Jakmile nováček Ligue 1 zajíždí na půdu nějakého favorita, na žádné hrdiny se v žádném případě nehraje. A i na Stade Louis II se snažil držet soupeře co nejdéle na uzdě. Poměrně slušně se mu dařilo plnit si vlastní cíle, avšak jen do té doby, než jeho protivník hodně šťastně udeřil. A to se přitom blížila chvíle přestávky.

Guy N'Dy Assembé nezvládl triviální situaci v šestnáctce, skákající balón, který měl jen hravě schovat do svých rukavic, mu propadl za jeho zády, čehož využil Falcao k snadnému zacílení do odkryté brány. Jako by následně kamerunský gólman zpytoval svědomí a zkraje druhé půle zlikvidoval bravurně technický pokus Sidibého.

Hosté zkrátka odpověď na zbytečně inkasovanou branku nenašli, svěřenci kouče Leonarda Jardima nejtěsnější možné vítězství uhlídali až do závěrečného hvizdu, a v dubnovém souboji o titul na lyonském Parc Olympique Lyonnais si zahrají oni. I proto, že Cétout ani Robic nedokázali být v koncovce přesnější.

Autor: Patrik Sandev / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele