semifinále
08.04.2015 21:00 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

Paris Saint-Germain - AS Saint-Étienne 4:1

PSG je stále ve hře o domácí treble. Skvělý Zlatan Ibrahimovic, který v posledních týdnech nabral vynikající formu, dnes hattrickem sestřelil ambiciózní Saint-Étienne, a pařížský klub si to tak v květnovém finále rozdá s druholigovým Auxerre.

Švédský fantom otevřel skóre už po 20 minutách, kdy se prosadil z penalty nařízené po faulu Francoise Clerca na pronikajícího Ezequiela Lavezziho. Rutinní střela pro něj měla zvláštní kouzlo, byla totiž jeho jubilejní stou v pařížském dresu. Úvodní gól probudil oba týmy ke zvýšené aktivitě, a na hřišti se záhy začaly dít velké věci - hned ve 25. minutě vyrovnával Romain Hamouma, který skvělou hlavičkou po Mollově pasu propálil soupeřova strážce Nicolase Doucheze.

Les Verts mohli dokonce jít i do vedení, Mevlut Erding však ve své šanci selhal; místo, aby nahrával před prázdnou bránu úplně volnému Hamoumovi, se rozhodl střílet. Neúspěšně. Do kabin se tak šlo za nerozhodného stavu, a po změně stran už existoval na hřišti pouze jeden tým, či spíše jeden muž.

Ironií je, že jediný gól PSG, který nevstřelil Ibrahimovic, byl zároveň tím vítězným - v 60. minutě narýsoval Javiel Pastore vynikající pas za obranu a míč do sítě doklepával pohotový Lavezzi. Následovaly další šance favorizovaných Pařížanů: Lavezzi mohl zvyšovat v 64. a 77. minutě, Ibra mezitím trefil tyč (71'). Až devět minut před koncem se fanoušci v modro-červeném dočkali třetí trefy; švédský forvard přelstil soupeřovu ofsajdovou past, naběhl si na centr Blaise Matuidiho, obešel Ruffiera i s bránícím Loïcem Perrinem a zasunul do odkryté brány.

Finální úder do vazu hostujícímu týmu zarazil Ibrahimovic ve druhé minutě nastavení, kdy se probil na okraj vápna z pravé strany a přízemní ránou k bližší tyči propálil bezmocného Ruffiera počtvrté. Tím bylo definitivně rozhodnuto; PSG nyní čekají dvě domácí pohárová finále, proti Bastii a Auxerre, a v obou bude výrazným favoritem.

Autor: Dominik Zezula / ligue1.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Tomtaf

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele