Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 5. místo
12.12.2017 15:00 CET
2 : 3
(1:2)

Reportáž

Wydad AC - Urawa Red Diamonds 2:3

Vítěz asijské Ligy mistrů zakončil své krátké působení na MS klubů na pátém místě. Urawa si spravila chuť po čtvrtfinálové porážce s domácí Al Džazírou a v souboji s Wydadem vyhrála těsně o gól. Marocký celek, jenž naposledy padl s mexickou Pachucou, byl prakticky celý zápas o krok pozadu a na nějaký zvrat se jednoduše nezmohl.

Klíčovým mužem japonského úspěchu se stal především Maurício, jeden ze dvou Brazilců v sestavě Reds. Zařídil totiž po Kašiwagim dva přesné zásahy, ten druhý na sklonku hodiny hry, po němž již Urawa uhlídala pohodlný náskok. Za Wydad skóroval El Haddad a Hajhouj z pokutového kopu v nastavení, ten už ale pouze upravil konečné skóre.

První branka utkání přišla na řadu v 18. minutě hry. Aoki zprava poslal dlouhou přihrávku na Maurícia, ten měl kolem sebe dost prostoru, a tak z dálky zkusil vypálit, a trefil se parádně do šibenice. Záhy ale bylo vyrovnáno. El Haddad rozehrál standardku zprava centrem do vápna, na který sice nikdo nedosáhl, ale k překvapení všech míč přesto skončil u tyčky.

Nerozhodný stav však zase nevydržel příliš dlouho. Ve 26. minutě Muto prostrčil míč doleva na rozeběhnutého Rafaela Silvu, ten hledal svým jemným obloučkem nabíhajícího si Korokiho nebo Kašiwagiho, a nakonec druhý jmenovaný na zadní tyči pohodlně doklepl. Druhý poločas následně měli Reds vlastně rovněž pod vlastní kontrolou.

Zkraje první půle nejprve zahrozil casablanský klub. El Karti hledal svým pasem v šestnáctce unikajícího El Haddada, a protože gólman Nišikawa si nepočínal jistě, mohla z toho vzniknout nebezpečná situace, balón ale ve finále skončil v zámezí. Urawa naopak udeřila po hodině hry potřetí poté, co špatný odkop Aoulada zužitkoval Maurício.

V samotném závěru pak muselo přijít na řadu video. Sudí Conger si ho vyžádal proto, zda-li souboj Abeho s Rabehem byl v pokutovém území čistý v rámci fotbalových pravidel, a vyhodnotil ho jako penaltový. Ačkoli Hajhouj z bílého puntíku neminul, bylo už pro jeho tým příliš pozdě. Wydad tak na tomto turnaji skončil na šesté příčce.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele