Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
09.12.2017 14:00 CET
1 : 0
po prodloužení
(0:0, 0:0)

Reportáž

CF Pachuca - Wydad AC 1:0e

Mexická Pachuca potvrdila úlohu favorita s marockým týmem Wydad AC, nicméně na postup do semifinále se výrazně nadřela. Svého afrického konkurenta zdolala až v prodloužení, o jediný gól sobotního zápasu se postaral ve 112. minutě Víctor Guzmán. Jeden ze dvou zástupců amerického kontinentu narazí v semifinále na brazilské Grémio a v tomto klání již favoritem nebude. Wydad se utká o 5. místo s japonskou Urawou.

Utkání začalo podle předpokladů velmi opatrně z obou stran, v prvním poločase se diváci dočkali mnoha nepřesností na obou stranách a také chybné rozehrávky. Ani jeden celek se nemohl dostat k nějaké vážnější možnosti, sporadické pokusy z větší vzdálenosti velké problémy nenadělaly. Nicméně lehkou území převahu přeci jen měla Pachuca, která vstoupila s větším nasazením do druhého dějství.

V 50. minutě mohl Honda využít mírného zaváhání v rozehrávce od brankáře Laaroubiho, jeho přízemní rána z necelých třiceti metrů minula pravou tyč jen o několik decimetrů. Krátce po odehrané hodině se poprvé ozval také vítěz africké obdoby Ligy mistrů Wydad. Střídající El Haddad ani ne minutu po svém příchodu unikl po levé straně a od brankové čáry poslal z hodně ostrého úhlu míč na branku, který se odrazil od horního okraje břevna do zámezí.

Marocký klub si výrazně zkomplikoval situaci v 69. minutě, kdy kapitán Brahim Nakach bezohledným způsobem přišlápl unikajícího Hernándeze. Po zásluze uviděl druhou žlutou a tedy i červenou kartu, musel se pakovat předčasně do sprch. Wydad se v dalším průběhu srdnatě bránil, CF ale mohl přeci jen rozhodnout ještě v základní hrací době. Ve druhé nastavené minutě našel Honda svým centrem nabíhajícího Jaru.

Ten se atakován jedním protihráčem zjevil na hranici brankového území a hlavou jen těsně minul levou konstrukci. Mexičané nakonec využili svou početní výhodu osm minut před koncem druhého prodloužení. Po kolmici na pravou stranu odcentroval do předbrankového prostoru Urretaviscaya a Guzmán byl ve správný čas na správném místě, prudkou hlavičkou z osmi metrů zamířil do levého horního rohu. AC se na žádnou odpověď nezmohl.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele