Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 3. místo
16.12.2017 15:00 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Pachuca hladce přehrála Al-Džazíru a dosáhla nejlepšího výsledku na MS klubů.

Hráči mexického klubu Pachuca měli v utkání o třetí místo více sil a domácí Al-Džazíru přehráli po výsledku 4:1, hned tři branky vsítili v závěrečné půlhodině. Díky tomu obsadili bronzovou příčku, což je při čtvrté účasti na tomto prestižním turnaji nejlepší umístění v historii klubu. Na domácích bylo znát, že za sebou mají již tři duely a jeden z nich navíc se španělským Realem Madrid, i tak se za své vystoupení rozhodně nemusejí stydět.

První větší možnost se zrodila krátce po odehrané čtvrthodině, kdy po technické střele zvonila za gólmanem Khaledem Al Senanim tyč a z následné dorážky trestuhodně netrefil odkrytou branku Murillo. Zhruba po půl hodině hry si navedl míč na levačku Ángel Sagal a jeho přízemní střela těsně minula prostor tří tyčí. Ve 32. minutě vysunul Romarinho do gólové možnosti Aliho Mabkhouta, jehož brilantně vychytal brankář Blanco.

CF zužitkoval svou mírnou herní převahu o pět minut později. Do vedení ho dostal Jonathan Urretaviscaya, jenž si naběhl na kolmici od Franca Jary. Pak přetlačil v souboji skluzujícího protihráče a v tísni chytrou šajtlí pokořil lehce vyběhnutého Al Senaniho. V prvním poločase se nic dalšího nestalo, v tom druhém se toho událo mnohem více. V 54. minutě po přihrávce od Urretaviscaya mířil o pár decimetrů vedle Sánchez.

Za další tři minuty se klubu ze Spojených arabských emirátů podařilo v Abú Zabí poprvé a naposledy srovnat. Po autovém vhazování z levé strany pronikl před Blanca aktivní Romarinho, následnou střelu Boussoufy vykopával García až z brankové čáry. Nicméně do balónu se nakonec opřel Khalfan Al Shamsi a ten už z deseti metrů naplnul síť. Pachuca přeci jen rozhodla o svém vítězství v 60. minutě, kdy ji vrátil vedení Jara.

Devětadvacetiletý argentinský útočník si naběhl na krásnou křižnou nahrávku od Sagala a z první propálil bezmocného Al Senaniho - 1:2. Následně se k odraženém míči dostal Aguirre a jeho bombu odvracel strážce Al-Džazíry na rohový kop. Necelou čtvrthodinu před koncem znovu výtečně zasahoval proti Aguirremu a dorážející Sagal branku netrefil. Pachuca se přeci jen definitivně uklidnila v 79. minutě.

Roberto De La Rosa si naběhl za obranu soupeře na parádní klomici od Urretaviscaya a v samostatném úniku pohotově přehodil Al Senaniho. Hosté byli při chuti i v následujících minutách a pojistku přidal Sagal z pokutového kopu. Ten byl nařízen za nedovolený zákrok Saleema Rashida Obaida na Sáncheze, Sagal vzápětí zamířil k levé tyči a Al Senani i přes vystižení směru neměl nárok.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Azza

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele