Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

play off o čtvrtfinále
06.12.2017 18:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Al Jazira Club - Auckland City 1:0

Mistrovství světa klubu se letos zřejmě naposledy koná ve stávající podobě, v předkole na sebe narazili domácí klub ze Spojených arabských emirátů Al Jazira s novozélandským Aucklandem City. Mírným favoritem na stadionu Hazza Bin Zayed v Al Ainu byl právě pořádající tým a po těsném vítězství 1:0 postoupil do čtvrtfinále, kde se v sobotu utká s japonským celkem Urawa Red Diamonds.

O jediný gól se postaral zhruba sedm minut před poločasovou přestávkou šestadvacetiletý Brazilec Romarinho. Hosté tak při deváté účasti na této prestižní akci nenavážou na svůj největší dosavadní úspěch, kdy v roce 2014 skončili na fantastické bronzové pozici. Přitom do utkání vstoupili lépe. V úvodní desetiminutovce po přihrávce od veterána Tadeho střílel De Vries, který ze střední vzdálenosti pálil mimo prostor tří tyčí.

Následně se ve velmi dobré pozici ocitl McCowatt, s jeho pokusem z jedenácti metrů si však dokázal poradit brankář Ali Khaseif. Za tuto neproměněnou možnost byl novozélandský výběr potrestán ve 38. minutě zásluhou Romarinha. Vítěz MS klubu z roku 2012 s brazilským týmem Corinthians si vyměnil balón s Alim Mabkhoutem a pak se překrásnou ranou z třiceti metrů trefil přesně do levého dolního rohu mimo dosah hostujícího gólmana Zubikaraie.

Jednalo se vskutku o fantastický moment, další takový k vidění nebyl. Po změně stran Auckland výrazně přidal a snažil se houževnatě vyrovnat. Zhruba po hodině hry se to mohlo povést Cameronu Howiesonovi, jehož ránu ze středu pokutového území bez potíží chytil u své levé tyče připravený Ali Khaseif. S přibývajícím časem začali Novozélanďané stále více riskovat, ve středečním klání zahrozili ještě jednou.

Aktivní De Vries mohl dostat utkání do penaltového rozstřelu, nicméně jeho teč zblízka z nějakých čtyř metrů brilantně vytěsnil kolem tyčky Ali Khaseif. Al Jazira byla pod tlakem až do závěrečného hvizdu, avšak těsný náskok si nakonec pohlídala. Auckland se za své účinkování rozhodně stydět nemusí, i tak potřetí za sebou končí před branou čtvrtfinále.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele