Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 5. místo
14.12.2016 08:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Jeonbuk Hyundai Motors - Mamelodi Sundowns 4:1

Hráči korejského Jeonbuku dokázali potvrdit úlohu favorita proti jihoafrickému Mamelodi a v souboji o 5. místo ho porazili celkem snadno po výsledku 4:1. Zatímco africký vítěz Ligy mistrů nezvládl ve čtvrtfinále závěrečnou třetinu utkání, tak naopak proti korejskému výběru vyhořel v úvodním dějství, kde hned třikrát inkasoval. Po změně stran sice snížil, jenže další góly již přidat nedokázal. Při premiéře na MS klubů končí tedy šestý.

Přitom do utkání vstoupil s velkým odhodláním a aktivitou, k prvnímu střeleckému pokusu se dostal v 8. minutě. Ze střední vzdálenosti to zkusil Mabunda, ovšem brankář Jeong-Nam dokázal jeho přízemní pokus schovat v náručí. Jeonbuk se dostal do vedení z ničeho nic v 18. minutě. Podruhé na tomto podniku skóroval Kim Bo-Kyung, který využil přihrávky z levé strany a následného zákroku brankáře Onyanga.

Vzápětí se kličkou zbavil bránícího Langermana a ze sedmi metrů zamířil přímo do bližšího horního rohu. O deset minut později mohl zvýšit vedení Hyundai Motors Mu-Yeol, ale v samostatném úniku na brankáře Mamelodi zblízka nevyzrál, ten jeho střelu vyrazil. O minutu později po následné standardní situaci už však Jeonbuk skóroval. Krásně secvičenou akci na jeden dotek nakonec přesně zakončil Lee Jong-Ho.

Strůjcem druhého gólu se stal Mu-Yeol, jenž doběhl míč na levé straně těsně před brankovou čarou a poté ho předložil na Jong-Hoa. Ten se elegantně otočil a ze šesti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:0. Odpor Mamelodi byl definitivně zlomen čtyři minuty před přestávkou. Na pravém křídle se totiž uvolnil Yun-Ho a poté adresoval přihrávku před branku. Tam se balónu dotkl nešťastně špičkou kopačky vracející se Ricardo Nascimento a zamířil do protipohybu bezmocného Onyanga.

Jihoafrickému klubu svitla naděje tři minuty po změně stran. Po nahrávce od Arendseho se ocitl na pravé straně Percy Tau, zpětnou kličkou se dostal do výhodnější střelecké pozice a poté náramně zamířil do vzdálenějšího horního rohu. Za další čtyři minuty mohl podruhé v duelu skórovat Bo-Kyung, jenomže tentokráte před odkrytým prostorem tří tyčí trefil jen stojícího protihráče před sebou. Mamelodi se mohlo vrátit do hry po hodině hry.

Z hranice pokutového území napřáhl Dolly a Jeong-Nam jeho křižnou přízemní střelu zkrotil v rukavicích. Jeonbuk výrazně oživil svou hru po příchodu Brazilce Leonarda. Ten nejprve v 71. minutě vypálil z levého rohu pokutového území a Onyango musel vytáhnout ze svého repertoáru fantastický zákrok jednoruč. Strážce Mamelodi se znovu předvedl v 89. minutě proti ráně Leonarda z hranice šestnáctky a opět odvracel na roh, po jeho zahrání však inkasoval počtvrté. Na měkoučký centr od Jae-Sunga si naskočil střídající Kim Shin-Wook a hlavou uzavřel gólový účet středečního souboje.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele