Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

semifinále
17.12.2014 20:30 CET
2 : 1
po prodloužení
(1:0, 1:1)

Reportáž

San Lorenzo udolalo Auckland a zahraje si s Realem

San Lorenzo nakonec potvrdilo roli papírového favorita a postoupilo do finále Mistrovství světa klubů, kde se v sobotu v Marrákéši utká o prvenství s Realem Madrid. S Auckland City měl ovšem argentinský celek velké problémy a musel rozhodnout až v prodloužení. Protinožci si o třetí místo zahrají s mexickým Cruz Azul.

Z obou stran se po celý zápas především bojovalo. K vidění bylo mnoho tvrdých osobních soubojů, naopak gólových šancí bylo pramálo. V nastavení první půle se dokázal trefit Pablo Barrientos, nicméně po přestávce dokázal odpovědět Angel Berlanga. V prodloužení nakonec zařídil vítěznou trefu střídající Mauro Matos.

První poločas byl hodně vyrovnaný. V první větší šanci se ocitl Cauteruccio, který si zaběhl za obranu, dostal se však do složitého úhlu, takže novozélanďanského brankáře Williamse nepřekonal. Ve druhé minutě nastavení se již San Lorenzo radovalo. Barrientos dostal přihrávku z levé strany a z voleje zamířil na bližší tyčku.

Auckland City byl směrem dopředu neškodný. A dokázal srovnat stav z prakticky jediné vážnější možnosti v 67. minutě. De Vries vyzrál na ofsajdovou past a ocitl se sám před vyběhnuvším gólmanem Torricem. Balón se nicméně odrazil k volnému Berlangovi, jenž i z těžké pozice rozvlnil síť.

Svěřenci Edgarda Bauzy nechtěli hrát v žádném případě prodloužení a byli po gólu rozhodně hladovější než soupeř, který neustále bránil. Aktivní Cauteruccio se tak o pár chvil později opřel pořádně do balónu, jenže k jeho smůle skončila střela na tyči. Na druhé straně naopak mohl skórovat Tade, jenže před brankou selhal v koncovce.

Další půlhodina navíc opět patřila spíše jihoamerickému klubu. Netrvalo ani tři minuty, aby nakonec stvrdil svůj postup. Barrientos bojoval na hranici vápna, přispěchal k němu ovšem včas Irving, který mu míč ukopl z nohy. Avšak pouze k Matosovi, jenž se s ničím nemazlil a tvrdou střelou propálil Williamse.

Kdyby zápasový smolař Cauteruccio, jemuž jednoduše nebylo přáno vsítit branku, ještě v rámci prvního prodloužení z blízkosti znovu netrefil jen rukavice Williamse, nemuselo by se San Lorenzo tolik strachovat o výsledek. Naštěstí pro něj mu ve 113. minutě pomohla proti Payneho pokusu tyčka.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

celý tento turnaj je jen malá formalitka real

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to asi úplně jedno kdo na ně narazí

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:1 ale finale 5:0 pre Real

Reagovat
F.Torres

Jedno kdo to vyhraje, tak jako tak je o vítězi turnaje rozhodnuto...

Reagovat
arsavin

Doufám, že Real ve finále prohaje. Šance tak 5%

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tento "turnaj" má vyloženě velmi vsokuou úroveň. Vše je podřízeno tomu,aby vyhrála Buzna CR7 a spol.

Reagovat
janinho

ty si takyto j**nuty po uraze alebo si sa v tomto stave uz narodil?

Reagovat
vacin

v době, kdy byla Slavie na sestup se chtěl oběsit a takhle to dopadlo...

http://www.pobavime.cz/wp-content/uploads/kdyz-se-chtel-homer-obesit.gif

Reagovat
misinho7

ty si magor.. ked sa tam take timy dostali ta co maju teraz ich vyhodit a rutit tam tvoju barcu abo co?

Reagovat
Murtago

Reagovat
valloire

Jednou cules, navždy kokot.

Reagovat
Reggie

Klidek, taky tam takovy mas. A to nemusis ani chodit daleko

Reagovat
valloire

Tohle je ale výjimečnej exponát.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Reggie

Ano a proto jsou vsichni cules kokoti .. Jinak on opravdu je, to nepopiram.

Reagovat
valloire

Zas to neber doslova...

Reagovat
ACSeRw!n

San Lorenzooo

Reagovat
Murtago

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele