osmifinále - 1. zápasy
07.10.2009 18:00 CET
1 : 2
(1:1)
Stadión:
Ďolíček, Praha

Reportáž

Liberec veze cennou výhru z Ďolíčku

Liberec udělal důležitý krok k postupu do další části Poháru ČMFS. Dnes se mu totiž povedlo vyhrát v Ďolíčku a doma si tak může dovolit i remizovat.

Bohemians v lize příliš gólů nestřílejí, tentokrát ale potěšili své fanoušky už po pouhých dvanácti minutách. K přímému kopu se zprvu postavil Michal Dian, nakonec ale střílel Jiří Kaufmann a ranou kolem zdi dokázal míč propasírovat do brány. Ve 20. minutě mohli své vedení klokani pojistit. V hlavní roli se opět ocitl aktivní Kaufman, jenže liberecký brankář předvedl výborný zákrok, míč lapil a nedal možnost hráčům v zeleno-bílých dresech k dorážce.

Nedáš - dostaneš. Toto pravidlo zafungovalo také dnes. Krátce na to totiž dokázal Liberec vyrovnat. Nádhernou ranou z velké dálky se prezentoval Petr Papoušek a Radek Sňozík už na jeho dělovku nedosáhl. Slovan měl ještě do přestávky dvě zajímavé příležitosti. Nejprve po centru Blažka nehlavičkoval přesně Nezmar, o malou chvíli později zase trefil Blažek po velké chybě domácí defenzívy jen tyč.

Liberec ani po přestávce nepolevil a v 48. minutě opět gólmanu Sňozíkovi pořádně zavařil. Nebezpečně pálil Nezmar. Obrat dokonal Slovan o dvě minuty později. Kerič našel Blažka, který centroval z poměrně velkého úhlu. K překvapení všech nedokázal domácí gólman na míč dosáhnout, a ten skončil v síti.

Výbornou možnost na vyrovnání měli Bohemians v 65. minutě, kdy se dopustil Vulin faulu na Kaufmana a kopala se penalta. K její exekuci se postavil Sňozík, jenže neuspěl a vzápětí měl Liberec velkou šanci. Odkrytou bránu se snažil trefit Kerič, ale míč dokázal na poslední chvíli odvrátit stoper Lukáš. Vedení mohl pojistit také Nezmar, jenže ten se svou hlavičkou neuspěl. V 70. minutě byl blízko druhého gólu Kaufman, avšak také jemu při zakončení scházela přesnost. Poslední možnost jak s nepříznivým stavem něco udělat měl Dian. Jeho tvrdá rána pod břevno byla ale chycena Hauzrem.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele