čtvrtfinále - 1. zápasy
08.04.2009 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Slovácko se přiblížilo semifinále

Slovácko jako poslední druholigový účastník Poháru ČMFS přivítal na svém stadiónu krizí se zmítající Baník Ostrava. Ten chtěl alespoň z části odčinit své poslední nevydařené výsledky, jenže opět neuspěl. Po gólu z penalty prohrál 0:1.

Úvod rozhodně nepatřil k nějakému ofenzivnímu galapředstavení, ba naopak. Oba celky se vzájemně oťukávali, až v 13. minutě zaútočilo Slovácko a málem z toho byla branka. Fujerika efektivně vysunul Cleber, domácí záložník ale recept na překonání gólmana Bučka nenašel, mířil totiž vedle. O pár minut později si ovšem vytvořil Baník nad svým protivníkem tlak a zatlačil jej před jeho šestnáctku, kterou však dobýval marně.

Z dálky pokoušel své štěstí ostravský Mario Lička, který v Uherském Hradišti v minulosti působil, jenže mířil nepřesně. Dnešní zápas ošperkovali také fanoušci obou táborů, kteří své oblíbence povzbuzovali k lepším výkonům. Příliš mnoho gólovek ovšem neviděli. Ta největší hostujících hráčů přišla v 36. minutě. Z úhlu se pokoušel prostřelit Filipka Zeher, tvrdá rána skončila pouze v gólmanově náručí.

Po změně stran oba celky usilovaly o vstřelení branky a několikrát tomu byly řádně blízko. Jako například v 50. minutě, kdy se po skrumáží před bránou Bučka dostal k centru Cleber, ale míč letící podél brankové čáry nikdo nedokázal doklepnout do brány. Hosté měli ve druhém poločase větší převahu, Slovácko hrozilo především z rychlých brejků a v 60. minutě se málem zapsal mezi střelce Chmelíček, jehož hlavička letěla vedle.

Po tomto momentu hrozili především baníkovci. Dobrou příležitost měl Martin Lukeš, po centru z pravé strany mu ale v těžké pozici opět scházela přesnost. V 67. minutě měl gól na kopačkách Róber Zeher. Po výhodě, kterou dostal slovenský útočník po faulu Korduly, nemířil přesně. Ostravané dělali co jen mohli, gólu, který by jim zařídil vítězství se již nedočkali. Otepku střelu vyrazil Filipko, Stříhavka svou hlavičku poslal nad. Potrestání všech nevyužitých příležitostí přišlo v nastaveném čase. Buček podrazil v pokutovém území Holuba a Slovácko se dočkalo penalty. Tu proměnil Aleš Chmelíček.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
M11

FCS

Reagovat
Shevchenko

Tohle už je fakt totálně v prdeli.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele