5. kolo
21.09.2018 20:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

US Sassuolo - Empoli FC 3:1

Empoli v posledních dvou kolech nevstřelilo ani jeden gól a právě koncovku muselo zlepšit. V pátek večer se dostalo na půdu Sassuola a udeřilo už v první minutě. Ani to mu ale nestačilo, protože Sassuolo se přesně trefilo hned třikrát.

Empoli má problémy s útokem a před tímto zápasem se nacházelo až na 16. místě. Trenér Aurelio Andreazzoli se opět spolehl na útočnou trojku Zajc, La Gumina a Caputo, zatímco domácí vsadili na Di Francesca s Berardim a Boatengem. Úspěšnější úvod vytvořili hosté, neboť už v první minutě obral Locatelliho o míč Capezzi a jeho přízemní centr doletěl k Francescovi Caputovi. Zkušený útočník pak placírkou poslal míč k tyči a Empoli vedlo!

Od vstřelené branky to ale bylo převážně Sassuolo, kterému se dařilo více kombinovat. Aktivnější domácí přehrávali Empoli ve středu hřiště a pomocí dvou rychlých krajů se dostávali do přečíslení. Po jednom takovém se Sassuolu povedlo srovnat. Di Francesco si ve 13. minutě naběhl do vápna a obtočil se kolem obránce. Následně nahrál na penaltu, kam si seběhl Kevin-Prince Boateng a jeho ránu musel Terracciano lovit.

Obrana dělala toskánskému týmu problémy a Sassuolo toho zdárně využívalo. Po prudkém centru od rohového praporku se dostal k ráně bez přípravy Antonio La Gumina, jenže pálil vedle. První poločas mnoho krásy nenabídl, ale po změně stran utkání začalo dostávat grády.

Ve 49. minutě se krásnou individuální akcí blýskl Domenico Berardi, který pálil vedle. Na opačné straně se pokoušel o zakončení La Gumina, kterému ale do cesty skočil Ferrari. A právě ten v 59. minutě skóroval. Po rohovém kopu si skvěle vyskočil na centr ze strany a míč tečoval za záda brankáře Terracciana - 2:1.

Srovnat mohl La Gumina, jenže jeho akci zhatil brankář Consigli. Následně byl vystřídán Samuelem Mrázem. V 73. minutě si Empoli vše zkomplikovalo samo, protože se nechal vyloučit Miha Zajc. A to dost kuriózním způsobem. Jednu žlutou kartu měl a když chtěl nasimulovat penaltu, sudí mu udělil i druhou. Sassuolo využilo početní výhodu čtyři minuty před koncem, když se Pol Lirola dostal až do vápna a jeho pas poslal patičkou do sítě Federico Di Francesco.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele