2. kolo
26.08.2018 20:30 CET
1 : 0
(1:0)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese gólem De Paula porazilo Sampdorii

V utkání domácího Udinese se Sampdorií Janov stačila jediná branka na definitivní rozhodnutí. Měl ji už v deváté minutě na svědomí útočník Rodrigo De Paul, který přesnou ranou zajistil Zebrám tři body. Sampdoria vyšla střelecky naprázdno a ani herně toho moc neukázala.

Sampdoria hrála dnes své první utkání v novém ročníku a moc chtěla uctít památku obětí nedávné tragédie třemi body. Do hry se od prvních chvil dostal i český záložník Jakub Jankto, který do Janova přestoupil právě z Udinese. Antonín Barák začal jen na lavičce, stejně jako nové posily Vizeu, Pussetto nebo Teodorczyk.

Po úvodním představování mělo víc ze hry Udinese. Po standardní situaci se míč odrazil za hranici pokutového území, kde číhal William Troost-Ekong. Jeho dělovku v první ale Emil Audero dokázal vyrazit. Udinese hrálo koncentrovaně a v deváté minutě se dočkalo první branky. Rodrigo De Paul si zpracoval přihrávku od Fofany na hranici pokutového území, připravil si míč ke střele a poslal jej k tyči - 1:0.

Doria působila bezradným dojmem, naopak Udinese vědělo přesně, co chce hrát. A šance dál přicházely. Po parádní Fofanově kolmici se Kevin Lasagna dostal do zakončení z bezprostřední blízkosti, jenže Audero se opět činil. O chvíli později Lasagna stále ve správnou chvíli na správném místě, když se k němu odrazil míč po rohovém kopu. Prázdnou bránu ale netrefil!

Hodně aktivní dělník středu pole Seko Fofana to už poněkolikáté zkusil z velké dálky, ale dnes neměl správně seřízená mířidla. Poslední šanci první půle měl na svědomí střelec první branky, ale ze standardní situace napálil jen zeď před sebou.

Druhá půle vyznívala od počátku lépe pro Sampdorii, která zabrala. Francouzský útočník Grégoire Defrel si z pravého křídla navedl míč až na okraj pokutového území, odkud točil míč k tyči. O ni se balon nakonec otřel, jenže pak šel mimo hřiště. Do hry se dostal i střídající útočník Łukasz Teodorczyk, který se ihned zapojil do důrazného napadání. Janovský celek se tou dobou snažil o soustavný tlak.

Velkou šanci na skórování a srovnání stavu měl střídající útočník Dawid Kownacki, jehož rána bez přípravy zpoza hranice pokutového území proletěla těsně vedle pravé tyče. Doria přitápěla pod kotlem a její snaha se stupňovala. Mnohokrát však za domácí hráče zastoupil faktor nepřesnosti v podání Námořníků. Jako třeba v případě Karola Linettyho, který se snažil napodobit střídajícího útočníka. Ovšem se stejným výsledkem.

Čas se pro Dorii hodně rychle krátil a Udinese v podstatě ke konci utkání jen bránilo. I přes jejich únavu ale bylo vidět, jak donbře zorganizováni jsou. Poslední velkou šanci na srovnání měl Grégoire Defrel, který se probil až do vápna. V klíčovou chvíli mu ale balon uskočil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele