9. kolo
20.10.2018 20:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - SSC Neapol 0:3

Neapol si zcela jednoznačně poradila s Udinese a domů se vrací se třemi body. Ty jí zaručil především výtečný závěr utkání, neboť právě během posledních deseti minut se trefili Dries Mertens a Marko Rog.

Neapol se dnes musela po dlouhé době obejít bez hlavního esa, útočníka Lorenza Insigneho. Místo něj se na hrací ploše objevil Dries Mertens, pod trenérem Ancelottim trochu nevyužívaný. Prostor dostali i hráči jako Verdi, Callejón, Karnezis, Malcuit nebo Allan. Udinese spoléhalo na Behramiho, Pussetta, Fofanu, Lasagnu nebo Samira se Scuffetem.

Neapol se už ve 4. minutě musela vypořádat s pořádnou nepříjemností, neboť se jí zranil útočník Simone Verdi. Zkušený Ital musel střídat už záhy a trenér Carlo Ancelotti vsadil na Fabiána Ruize. S první pořádnou střelou se snažil docílit vedení José Maria Callejón, který pořádně zaměstnal brankáře Scuffeta. Ten ale včas zasáhl a míč ukryl do náruče.

Po 14 minutách už se měnilo skóre utkání. Udinese tomu hodně pomohlo, neboť ztratilo míč u vlastního vápna a balonu se zmocnil záložník Fabián Ruiz. Ten nejprve obešel prvního protihráče a následně technickým pokusem nedal brankáři Scuffetovi žádnou šanci zasáhnout - 1:0 pro Partenopei.

Ani Udinese zcela nerezignovalo na ofenzivní snažení a první zajímavou ránu po dvaceti minutách musel brankář Orestis Karnezis krýt. Neapol dál kombinovala kolem vápna svého soka a působila hodně dominantním způsobem. Musela si ale dávat pozor na chyby v obraně, které by Udinese mohlo trestat. Jednu takovou málem využil Kevin Lasagna, který postupoval na brankáře Karnezise. Zkušený gólman se ale proti jeho pokusu vytáhl.

Ani Udinese nedohrálo první poločas v původním složení, protože po pětatřiceti minutách se zranil Troost-Ekong a na jeho místo se dostavil stoper Opoku. První půli uzavřel nepříliš razantní hlavičkou polský kanonýr Arkadiusz Milik.

Druhý poločas zahájil velmi dobrým sólem José Callejón, jehož šanci ukončila až rázná obrana Zeber.Domácí ekipa se dopředu příliš nehrnula a nechávala aktivitu spíše na bedrech Partenopei. Ti nepolevovali, ale tempo utkání příliš vysoké neudržovali. Kevin Lasagna na hrotu Udinese působil zajímavě, jenže jeho zakončení hlavou z 60. minuty chyběla přesnost.

V 78. minutě podnikla Neapol další zajímavý atak, který po straně táhl Malcuit. Mladý obránce si všiml nabíhajícího Callejóna, kterému adresoval pas, jenže jeho střelu rukou srazil obránce Opoku. Sudí ještě věnoval krátkou kinematografickou chvilku videu, ale posléze nařídil pokutový kop. K němu se postavil Belgičan Dries Mertens, který svou střelu umístil k pravé tyči!

Belgický veterán o pouhé tři minuty později táhl atak Neapole a kombinoval s Markem Rogem. Mladý Chorvat byl na hřišti sotva minutu, když se k němu dostal míč a Rog jej napálil mimo dosah brankáře Scuffeta - 3:0 pro Neapol!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele