8. kolo
06.10.2018 18:00 CET
0 : 2
(0:2)
Stadión:
Dacia Arena, Udine

Reportáž

Udinese Calcio - Juventus FC 0:2

Juventus Turín pokračuje v krasojízdě a v sobotu večer dokázal vyloupit také Udine. Kromě toho, že neinkasoval ani jednou, se do střeleckých tabulek prosadili hostující Bentancur s Ronaldem.

Udinese hodlalo na domácí půdě zapůsobit a třeba si i připsat nějaký ten bodík. Proti němu se ale postavil Juventus Turín, kterému se postupně daří budovat si pověst všemocného italského velikána. Ani dnes nečekalo na brankáře Scuffeta nic snadného, neboť se proti němu postavili hráči jako Pjanić, Ronaldo nebo Dybala s Mandžukićem.

Trenér Velazquez dal od první minuty šanci Antonínu Barákovi, který se dostal do hry po boku Fofany, De Paula nebo Lasagny. Od prvních minut muselo být domácím jasné, že pánem na hřišti bude Juventus. Jeho kombinaci zpočátku často vedly po ose Cancelo-Pjanić. V 9. minutě poprvé zakončoval Crstiano Ronaldo, jenže po otočce pálil těsně nad bránu!

Po centru Cancela se snažil na zadní tyči zakončit Paulo Dybala, ale mladý Argentinec byl pevně bráněn Samirem. Zebry se proti Staré dámy dostávaly do šancí a vůbec k míči jen sporadicky, navíc o něj hned přicházely. Po dvaceti minutách nechal promluvit svou pravačku Miralem Pjanić, k němuž se odrazil míč. Jeho rána z pětadvaceti metrů ale zamířila jen do boční sítě, takže si plachtící Scuffet mohl oddechnout.

Ve 35. minutě už ani Scuffet nestačil, protože po rychlém brejku Juventusu se Cancelo dostal k centru ze strany a našel na vápně dvojici Ronaldo - Bentancur. Druhý jmenovaný pohotovou a přesnou hlavičkou poslal míč do sítě a Juve vedlo!

A aby se náhodou domácí nestačili vzpamatovat, zasadil jim favorit ihned další úder. Nejprve ještě Mario Mandžukić na penaltě selhal a brankář Simone Scuffet se vyznamenal bravurním zákrokem, ale po jeho další akci už Scuffet inkasoval. Pas do vápna si našel zkušený Chorvat, který ještě vyšperkoval pozici pro Ronalda. A portugalský fenomén si už moc dobře věděl rady - 2:0.

Na opačné straně se ještě před koncem první půle pokoušel zakončit Antonín Barák a jeho přízemní ránu musel brankář Szczęsny úzkostlivě kontrolovat. Do druhé pětačtyřicetiminutovky už zasáhl Emre Can, který vystřídal nevýrazného Mautidiho. Právě mladý záložník se ihned dostal do šance, jenže jeho pas byl příliš dlouhý, takže přeletěl i Scuffetovu svatyni.

S další výtečnou šancí pospíchal ke Scuffetovi Paulo Dybala, který provedl velmi zdařilý únik přes dva obránce. Střela mu ale vůbec nesedla a skončila hodně vysoko nad bránou. Tou dobou už tlak Juventusu opět narůstal a Udinese se tak tak stačilo bránit. Dokonce se k oblíbenému zakončení standardní situace dostal Cristiano Ronaldo, jenže ani tentokrát mu nebylo přáno.

Aby se Udinese trochu zmátořilo a především v útočné fázi projevilo trochu víc aktivity, poslal trenér Velazquez do hry Ignacia Pussetta. Moc zlepšení ale ani jeho přítomnost na hřišti neznamenala. Naopak se dvacet minut před koncem málem znovu prosadili hosté. Ronaldo přiťukl míč proti noze střídajícímu Bernardeschimu, který ihned zakončil. Na brankáře Scuffeta si ale nepřišel.

Po další akci hvězdného Cristiana Ronalda se do zakončení dostal Mario Mandžukić, který však pálil těsně vedle tyče. Pár minut před koncem se Juventus vydal do dalšího protiútoku a k ráně zpoza vápna se propracoval mladý obránce Cancelo. Tomu však zkazilo radost břevno za zády brankáře Scuffeta! Se závěrečnou střelou Rodriga De Paula si brankář Szczęsny už bez obtíží poradil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

tady není vočem

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně tak o titulu je rozhodnuto.

Juventus,nebude ztrácet tolik body jako Napoli,AS,či Inter,už je o titulu rozhodnuto.

Reagovat
tnt03

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele