1. kolo
19.09.2018 19:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

UC Sampdoria - ACF Fiorentina 1:1

Odložené první kolo v Janově nenašlo vítěze a Fiorentina veze domů jen bod. Ačkoli ji už po třinácti minutách dostal do vedení Giovanni Simeone, na výhru to nestačilo. Po hodině hry se totiž trefil také domácí útočník Gianluca Caprari a zajistil dělbu bodů.

Sampdoria hraje ve velké pohodě a daří se jí v útoku i v obraně. Tentokráte nás čekalo hodně atraktivní utkání, které mělo potenciál gólové přestřelky. Na straně domácích Námořníků stáli Linetty, Caprari, Quagliarella či Defrel, zatímco Fiorentina vepředu vsadila mimo jiné na Gersona, Chiesu, Simeoneho a Pjacu.

První větší šance byla k vidění již ve třetí minutě. Veretout totiž rozehrál roh na krátko a přetažený centr vrátil zpět do centra dění Pezzella. Jeho vybídku mohl využít naskakující Giovanni Simeone, jehož na zadní tyči nikdo pořádně nehlídal. Syn slavného trenéra ale v tutovce selhal. Vzápětí se na opačné straně dostal do potíží brankář Dragowski, jehož kličku vystihl Defrel. Dragowski měl to štěstí, že se balon od Defrela dostal mimo bránu.

Ve třinácté minutě už se skóre utkání měnilo. Postaral se o to především skvělý pas Biraghiho, který hledal Giovanniho Simeoneho. Našel jej v dobré pozici a Simeone se krásně položil do hlavičky. Na tu neměl brankář Audero nárok reagovat a kapituloval.

Federico Chiesa o chvíli později vyslal kroucený centr k zadní tyči, kde si balon našel Marko Pjaca. Jeho hlavičku ale Audero vystihl. Velmi rychlá akce Dorie znamenala střelu Defrela, který po zemi pálil na vzdálenější tyč a těsně ji minul! Brankář Audero měl plné ruce práce na opačné straně, když centrovaný míč od Chiesy napálil hodně tvrdě Biraghi pod břevno.

Fiorentina tou dobou jednoznačně přehrávala svého soka a proměnit její snahy v gól mohl Pjaca. Toho však výtečným zákrokem zastavil brankář Audero. Pár minut před koncem první půle domácí rozehrávali volný přímý kop. Jeho exekuce se ujal Gianluca Caprari, jehož krásná rána orazítkovala břevno!

Jen krátce po změně stran se stejný duel opakoval, tentokrát ale brankář Dragowski dokázal zasáhnout proti ráně Caprariho i bez pomoci brankové konstrukce. Po hodině hry bylo srovnáno a Doria si gól opravdu zasloužila. Gianluca Caprari se dostal s balonem u vápna až ke střele a jeho krásný obstřel nedokázal brankář Dragowski zachytit - 1:1.

Oba trenéři v tuto chvíli vsadili na čerstvé síly, takže se na hřiště dostali Ramírez, Benassi nebo Mirallas. Patnáct minut před koncem se právě Gaston Ramírez dostal k zahrávání volného přímého kopu a jeho technická rána prosvištěla jen těsně vedle tyče! Stejně tak pálil tři minuty před koncem střídající Kevin Mirallas.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele