3. kolo
02.09.2018 20:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SPAL prohrál, přelstil ho N'Koulou

Turín si doma nakonec i přes mohutné nápory deště poradil se SPALem a čekání na dohrání zápasu určitě stálo pro jeho fanoušky za to. O třech bodech pro Býky rozhodl obránce Nicolas N'Koulou, který se prosadil v 52. minutě nakonec jako jediný hráč.

Úvodní nákop hledal urostlého útočníka Antenucciho, který by býval balon stihl. Včas jej ale dostihl obránce Moretti, který zajímavou akci rázným odkopem ukončil. O chvíli později vymyslel Iago Falqué krásnou patičku do běhu Belottimu, jenže mladý italský kanonýr nepropálil Alfreda Gomise!

Opět Mirko Antenucci byl hráčem, který nejvíc zlobil obranu Turína. Tentokrát to zkoušel vzít sám na sebe, drzý průnik ale zastavil pozorný stoper Izzo. Stadion v Turíně zkrápěl hodně vydatný déšť a začaly se na trávníku tvořit tak silné kaluže, že se hra stala nemožnou. I proto se sudí Pasqua rozhodl v 19. minutě přerušit utkání a vyčkat, zda si to živel rozmyslí.

Nakonec to trvalo asi hodinu, než se počasí umoudřilo a obě jedenáctky se mohly vrátit na trávník. Možná víc prospěla pauza hráčům hostí, kteří se stali aktivnějšími. Cionek hlavičkoval nepřesně a mladý hrot Petagna pálil jen do náruče brankáře Sirigua, který působil hodně jistě. Po pětadvaceti minutách se od Antenucciho dostal balon k Petagnovi, který vypálil. Jeho technický pokus ale směřoval těsně vedle tyče!

Lazzari si narazil s Antenuccim a posléze posílal do šestnáctky nadýchaný centr, který zlikvidoval na poslední chvíli vracející se De Silvestri. Petagna si pak dokázal tělem odstavit protihráče a posílal dloubáček do vápna, kam si zabíhal Lazzari. Ten však jeho úmysl nepochopil a k míči se nedostal.

Pár minut po změně stran se málem rychle dostal do vedení domácí tým. Z pravé strany přiletěl centrovaný míč přímo do míst, kam strčil nohu domácí útočník Andrea Belotti. Brankář Alfred Gomis ale parádním zákrokem zmařil jeho šance na gól a míč vyrazil! Turín tou dobou hrál mnohem aktivněji a jeho hra působila hodně živě.

Za svou aktivitu byly Zebry odměněny v 52. minutě. Turín rozehrál rohový kop nakrátko, načež do šestnáctky přeci jenom přiletěl centr. K němu se dostal obránce Nicolas N'Koulou, který razantním výskokem získal výhodu. Kromě toho přesnou hlavičkou poslal balon za záda brankáře Gomise a ten neměl žádnou šanci - 1:0 pro Turín.

Ani SPAL se samozřejmě nevzdával, i když jeho úloha nebyla vůbec snadná. Lazzari se pokusil alespoň vystřelit, i když tahle rána neměla na úspěch šanci. Po hodině hry rozehrál volný přímý kop Fares pomocí nacvičeného signálu a Sirigu měl plné ruce práce, aby s tím něco udělal. SPAL málem srovnal v 80. minutě, když se k rozehrávce volného kopu postavil Kurtić, a jen výtečný Sirigu zachránil pro domácí tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele