1. kolo
19.08.2018 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

V Turíně čtyři tyče a jeden gól; vítězí AS Řím

Naposledy v Turíně spasil AS srbský veterán Kolarov, dnes jej zastoupil jeho kamarád Edin Džeko. Jediným gólem v závěru rozhodl utkání s Turínem, kterému nebyla uznána jedna branka.

Turín měl hned na začátek výhodu domácího prostředí a fanoušci se na Stadio Olimpico v Turíně hodně těšili. Vedení jim udělalo v posledním dni přestupového okna velkou radost dvojicí zajímavých jmen. Zaza ani Soriano ale dnes nebyli v základní sestavě. Do ní se vešli Belotti, Izzo, Rincón, Meïte, De Silvestri, Sirigu nebo Falqué.

Proti obvyklému rozestavení Waltera Mazarriho postavil mladší taktik na lavičce AS zase svoji prakticky neměnnou sestavu. V rozestavení 4-3-3 začaly obvyklé opory jako Manolas, Kolarov, De Rossi, Ünder nebo Džeko. Místo se našlo i pro dvě nové tváře Olsena s Pastorem. Římané už šest posledních let neprohráli první duel sezony a věřili, že dnes se s Turínem poperou obdobně.

V odvážnějším módu začali domácí Býci a častěji pobývali kolem brány vysokého brankáře Robina Olsena. Hosté postupně začali lépe kombinovat a jejich výpady se stávaly nebezpečnějšími. Několik zajímavých centrů vypustil ze svých kopaček Alessandro Florenzi, který skvěle napadal vlažnou rozehrávku Býků.

Leč ani jeho pasy nikam nevedly a výškou obdaření stopeři Turína si poradili. Dobrou nahrávku do náběhu dostal od Džeka Kolarov, ale jeho ránu zastavila vnější strana břevna! Z druhé strany ji nastřelil zase Džeko, který překonal padajícího stopera N‘Kouloua. Dvě tyče stály Římanům v cestě k první brance.

Trenér Mazzarri musel už poměrně brzy sáhnout ke změně v sestavě, neboť měl zdravotní potíže obránce De Silvestri. Svého debutu za Granatu se dočkal mladík Ola Aina, který zamířil do Piemontu na hostování z Chelsea. Pár minut před koncem první půle hlavičkoval Iago Falqué, tomu však míč nesedl. Za ním byl přitom připravený zakončovat také Andrea Belotti.

Poté, co De Rossi ve středu hřiště ztratil míč, hnal se s ním vpřed Tomás Rincón. Po sprintu Iaga Falquého mohl právě "El General" Rincón pálit, jenže míč otřel jen o břevno Olsenovy brány! Po chybě obránců Turína se Džeko snažil o lob, ale asi doteď přesně neví, koho vlastně za obranou hledal.

Tvrdá dělovka Floreziho skončila na skvělém zákroku brankáře Sirigua a v první půli se nic dalšího nestalo. Druhá už byla mnohem zajímavější. Minimálně pro Turín, který ihned od začátku ukazoval daleko větší chuť a organizovanost.

Za tu byl odměněn, třebaže jen na chvíli, ve třetí minutě po změně stran, neboť Ola Aina našel po skvělé souhře Falquého a někdejší hráč AS vstřelil první branku! Radost ale domácím nevydržela dlouho, protože sudí Di Bello po poradě s videem zrušil branku pro ofsajd Ainy. Každopádně to byl pro AS nepříjemný signál.

Změnu v záloze provedl Di Francesco nasazením Cristanteho a odpočinek dopřál El Shaarawymu. Střídající Justin Kluivert vymyslel po chybě domácí obrany skvělý pas na nabíhajícího Pastoreho, jenže jeho ránu z první zablokoval vracející se Baselli. Na opačné straně musel své schopnosti ukázat brankář Olsen, jehož vyzkoušela ranou z dálky posila jménem Meïté.

Dvacet minut dostal od trenéra Di Francesca také Patrik Schick, kterému se velmi povedla příprava před sezonou. Po další standardní situaci měl šanci hlavičkovat Edin Džeko, ale vyhlášený kanonýr nastřelil jen tyč, od níž se balon odrazil mimo nebezpečí. Ránu Belottiho Olsen vyrazil a švédský obr se musel činit také o chvíli později po ráně Falquého.

Přesto jsme se branky dočkali. Obří zásluhu na ní měl Justin Kluivert, který oběhal tři protihráče a ještě stačil vymyslet parádní centr. Na něj na zadní tyči reagoval Edin Džeko způsobem, který umí jen málo střelců. Ranou z voleje na zadní tyč nedal Siriguovi žádnou šanci a Římané urvali tři body.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (13)

Přidat komentář
dextroza_m

Janov - Řím 2 : 3 (Belloti, Belloti - Dežo, Schick, Kluivert)

Reagovat
GabrielBatistuta

Těsně vedle

Reagovat
Houfi

Základ je trefit alespoň týmy co budou hrát

Reagovat
GabrielBatistuta

Reagovat
dextroza_m

To mám na sto perdo :-)

Reagovat
scr

1:3

Reagovat
Houfi

0:1

Reagovat
Houfi

Skoro bych se divil kdyby začal Olsen, očekávám spíš Miranteho

Reagovat
ttopi

Kdo to je, jak si to tam před gólem pěkně ťuknul a pak nacentroval?

Reagovat
Abaddon

Kluivert.

Reagovat
ttopi

Dík. Myslel jsem si.

Hezky to provedl, sebevědomí mu nechybí. Příslib

Reagovat
ttopi

Jinak v článku to je napsané - moje chyba

Reagovat
Abaddon

Není zač. On bude dobrej a záhy pro AS neudržitelnej, až přileze s nabídkou Real, nebo někdo takovej. Udělal to skvěle...19ti letej smrad.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele