8. kolo
07.10.2018 18:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - US Sassuolo 2:0

Neapol si doma bez větších problémů poradila se Sassuolem a připsala si další výhru. O ni se svými góly zasloužili Adam Ounas s Lorenzem Insignem. Sassuolo sice Neapol zlobilo, ale nebylo dostatečně efektivní.

Sassuolo je letos ve velmi dobré formě a patří mezi nejpříjemnější překvapení dosavadního průběhu první ligy. Dnes hodlalo na dobré výkony navázat, i když jeho soupeř byl jasným favoritem. Trenér De Zerbi dobře věděl, že ho čeká velmi náročný zápas, a nechtěl nic riskovat. Sáhl po osvědčených hráčích jako Lirola, Consigli, Magnanelli, Boateng nebo Boga s Ferrarim.

Neapol má za sebou těžký zápas s Liverpoolem, který však zvládla na jedničku. Sebevědomí hráčů tedy podle očekávání bylo hodně nahoře a trenér Ancelotti chtěl kout železo, dokud bylo žhavé. Přesto se nebál opět rotovat sestavou, takže se do hry od prvních minut podívali Ounas, Rog, Diawara, Malcuit nebo Mertens.

Chorvatský talent Rog si připsal první nebezpečnější akci, která skončila ránou těsně vedle Consigliho brány. Gól padl záhy a velký podíl na něm měli hosté. Magnani se totiž pokoušel rozehrát konstruktivně, ale míč jen nahrál Adamu Ounasovi. Ten míč doběhl, elegantně si přehodil bránícího Ferrariho a bombou pod břevno překonal pozdě zasahujícího Consigliho!

Start snů Neapol ještě víc nabudil a v hráčích soupeře naopak způsobil větší návaly nervozity. Navíc Neapol velmi dobře bránila a nedovolovala hráčům Neroverdi postupovat s balonem až do nebezpečných pozic. Po dvaceti minutách hosté zahrávali rohový kop, který rozehrál Pol Lirola. Naskakující Boateng ale poslal míč vedle brány.

Na opačné straně se obránci Sassuola dopustili další chyby, z čehož pramenila průniková nahrávka Mertense na Verdiho. Někdejší opora Bologny ale pálila jen do připraveného brankáře Consigliho! Posléze se Adam Ounas prosmýkl kolem Marlona a nasadil mu jesle, za což byl poslán k zemi, ale sudí penalt nepískal.

Zasahovat musel také brankář Ospina, kterého vyzkoušel Filip Djuričić ránou ze střední blízkosti, která před ním ještě skočila. V závěru první půle se ještě pokoušel prosadit Ounas, ale jeho postupný útok ve spolupráci s Diawarou zastavil obránce Marlon. Druhá půle začala několika střídáními, která měla oživit hru.

Pár minut po změně stran se do zakončení dostal Kevin-Prince Boateng, kterého vybídl střídající Domenico Berardi. Hlavička ghanského univerzála však mířila mimo. Na opačné straně se do zakončení dral Adam Ounas, který však neuspěl a následně byl střídán Insignem. Sassuolo občas zahrozilo z protiútoku a brankář Ospina si v 52. minutě musel připsat zákrok proti Djuričićově ráně.

Druhá polovina celkově zase tak neuchvátila a ze strany obou soupeřů byla znatelně línější. Další z mnoha protiútoků Sassuola vedl Domenico Berardi a dostal se díky své rychlosti až ke střele, s níž si však brankář Consigli poradil. Jinak ale domácí Partenopei svého soka k větším šancím nepouštěli.

Dvacet minut před koncem utkání Neapol konečně protrhla smůlu a přidala další branku. Dries Mertens se s balonem přilepeným k noze dostal poblíž vápna, kde nahrál na střed Lorenzu Insignemu. Ofenzivní eso Neapole volilo krásnou točenou ránu, na kterou byl Consigli tentokrát krátký - 2:0.

Sassuolo se přesto nevzdávalo. Neapol však působila dostatečně suverénně a chtěla přidat ještě další trefy. Opět u toho byl Mertens, který hledal Insigneho. K tomu však míč nakonec nedoputoval. V 88. minutě navíc Rogério ostře fauloval Josého Callejóna a byl po zásluze vyloučen.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele