2. kolo
25.08.2018 20:30 CET
3 : 2
(0:1)

Reportáž

SSC Neapol - AC Milán 3:2

Ani dvougólový náskok milánskému AC nestačil, aby si z Neapole odvezl body. Parthenopei pod vedením Carla Ancelottiho předvedli fantastický obrat a nakonec zvítězili 3:2. Rozhodující branku vstřelil Dries Mertens a ještě před ním se trefil dvakrát do černého Piotr Zielinski. Nutno podotknout, že branky Neapole vyplynuly z hrubých chyb soupeře.

Začátek utkání byl hodně emotivní. Kouč Neapole Carlo Ancelotti vůbec poprvé nastoupil proti svému bývalému týmu AC Milán, se kterým vyhrál vše, co se dalo. Navíc o to pikantnější zážitek to byl, protože na lavičce Rossoneri seděl jeho někdejší svěřenec Gennaro Gattuso.

AC začalo mnohem lépe a po čtvrthodině hry zaskočilo domácí krásnou akcí. Fabio Borini dobře sklepl centr pro Giacoma Bonaventuru, jenž rovnou z první propálil Ospinu. Neapol se snažila na vedení Rossoneri reagovat, převzala iniciativu a Milán zatlačila, nicméně přes hluboký obraný val se dostávala těžko. Když už se přeci jenom Callejón dostal ke střele, bylo to hodně z úhlu a pro Donnarummu to neznamenalo vážnější nebezpečí.

Neapol se dostala do velkých problémů na začátku druhého poločasu, kdy AC předvedlo podobnou akci jako při gólu Bonaventury. Tentokráte sklepával dobře nohou Suso a Davide Calabria z první podruhé překonal Davida Ospinu. Milán vedl 2:0 a zdálo se, že má nakročeno k dobrému výsledku. Jenomže...

Svěřenci Carla Ancelottiho dokázali rychle snížit, přesněji řečeno jim to umožnila hrubka Musacchia s Bígliou, jejichž příšernou rozehrávku Neapol zachytila a pak prostřednictvím křižné rány Zielinskiho snížila. Gennaro Gattuso se rozhodl viníka branky Bígliu stáhnout a nahradit jej novou tváří Bakayokem. To ještě nevěděl, že právě Bakayoko se podepíše pod vyrovnávací gól. Neapol totiž výrazně ožila, v 67. minutě nešikovně odhlavičkovával roh Bakayoko a Zielinski vstřelil gól na 2:2.

Milánské dvoubrankové vedení se rázem rozplynulo. Navíc Rossoneri ještě čekalo peklo, protože Parthenopei se na San Paolo nadechovali k dalšímu náporu. Deset minut před koncem obrana AC opět chybovala, Allanova rychlá přihrávka vybídla Driese Mertense, který trefil odkrytou branku a strhl vedení na domácí stranu. Gennaro Gattuso mohl na lavičce AC jen zuřit. Neapol svého soupeře do závěrečného tlaku nepustila a po dvou zápasech má plný počet bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Theft90

2:1

Reagovat
Eldarion

Konečne prvý zápas Série A. Tomuto tímu verím omnoho viac ako minulú sezónu a kvalita tam je aby sme body brali. Ale v Napoli body tradične strácame a nevieme vyhrať takže to vidím skôr na 2:0. Každopádne Forza Milan

Reagovat
MaraCe_Napolitan

Zreb nam teda ani nahodou neprial , na druhu stranu ak budeme mat 6 bodov po tychto uvodnych dvoch zapasoch , tak to bude fantazia. Uvidime ako to Carleto zvladne proti "svojim" , snad sa podari ustrazit Pipitu ... Avanti Napoli !

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 FORZA RAGAZZI MILAN

Reagovat
RadekVonCZE

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele