1. kolo
18.08.2018 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Ancelottiho mise splněna, Lazio padlo

Carlo Ancelotti zvládl svůj první úkol a z Říma se vrací se třemi body. Ačkoli Lazio vedlo po brance kanonýra Cira Immobileho, hosté ještě do konce první půle srovnali Arekem Milikem. V 59. minutě navíc přesně zamířil Lorenzo Insigne, který zajistil tři body.

Neapol čekal velmi silný soupeř, který měl na své straně pořádně zaplněné Olimpico. Lazio navíc doma jen tak neprohrává a velmi dobře se mu daří eliminovat každou světlou stránku soupeře. Dnes se o to pokoušeli Acerbi, Marušić, Parolo, Badelj, Milinković-Savić, Immobile či Alberto.

Premiéru mezi třemi tyčemi Neapole si odbyl zkušený brankář Orestis Karnezis, který zaskočil za dlouhodobě zraněného Mereta. Před ním se pohybovali hráči jako Hysaj, Albiol, Koulibaly, Allan, Hamšík, Milik a Lorenzo Insigne. A hned od úvodu Neapol svému sokovi nepříjemně zatápěla. Lorenzo Insigne v deváté minutě patičkou vrátil Hamšíkovi míč na levé straně, načež následoval dlouhý centr slovenského reprezentanta, který pokryl až pozorný Strakosha.

Na opačné straně Immobile číhal na dlouhou přihrávku z poloviny Lazia, jenže si nepohlídal svůj ofsajd. Neapol hrála velmi jednoduše a často se pokoušela také o střelbu. Zajímavý projektil vypustil ze své kopačky Lorenzo Insigne, který na sebe dnes poutal poměrně velké množství pozornosti obránců Lazia. Jeho rána ale postrádala větší přesnost.

Kombinace mezi sprintujícím Immobilem a Luisem Albertem se sice slibně vyvíjela, ale dokončit akci druhý jmenovaný nedokázal. Ačkoli byl v hodně povedené pozici, pálil mimo. Po pětadvaceti minutách našel Acerbi nádherným pasem Immobileho, který rozehrál novou sezonu ve velkém stylu. Sám si poradil hned se třemi soupeřovými obránci, před nimiž zasekl míč. Pak mu zbývalo "jen" zakončit na zadní tyč přes brankáře Karnezise - 1:0.

Hostující hvězda Insigne se na levé straně se štěstím dostal přes Radua a následně z úhlu mířil do pokutového území. Místo přihrávky na volnějšího spoluhráče ale volil střelu a ta se s přesností opravdu nepotkala. O chvíli později si brankář Strakosha musel pořádně oddechnout poté, co Piotr Zieliński orazítkoval krásnou ranou břevno za jeho zády!

Tlak Neapole nabíral na síle a s koncem první půle se domácí hodně rádi viděli v šatnách. Jenže to neměli dělat, neboť za jejich menší nepozornost v obraně platili. Krásný pas od Insigneho na zadní tyč našel nabíhajícího Josého Callejóna, který posunul míč před bránu volnému Milikovi - 1:1.

Polský kanonýr Arkadiusz Milik dnes měl povedený večer a mohl přidat další branky. Táhl totiž zajímavou akci Neapole středem a nakonec se rozhodl vypálit, třebaže nepřesně. Lazio si chtělo vzít své vedení zpátky a velkou šanci měl opět Immobile. Prodloužený centr se snesl na zadní tyč právě k volnému Immobilemu, který ale v těžké pozici mířil těsně vedle!

V minutě 59. už se Neapol ujala vedení a potrestala přílišnou pasivitu Lazia. Krásnou akci sehrál Zieliński s Hysajem, načež balon tečoval ještě vedle sebe do druhého sledu Allan. Viděl nabíhajícího Lorenza Insigneho, který si poradil bravurně. Jeho krásná rána zaplula přesně pod břevno a Neapol vedla!

Neapol nadále nepouštěla svého soka k míči příliš často a pomohlo jí také několikeré střídání. A když už se jednou hnal za míčem Luis Alberto, brankář Karnezis ho jistil. Přesto mohlo Lazio srovnat. Luis Alberto odcentroval na přední tyč, kde hlavičkoval Acerbi. Mířil ale jen do tyče!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
MaraCe_Napolitan

Avanti Napoli

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele