5. kolo
23.09.2018 15:00 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

SS Lazio - Janov CFC 4:1

Vzrůstající formu opět potvrdilo Lazio Řím, které doma na Stadio Olimpico porazilo houževnatý CFC Janov 4:1. Lazio se rázem katapultovalo až na páté místo tabulky, kde i po tomto kole zůstane. Dvě branky zařídil obvyklý kanonýr Ciro Immobile.

Nebyl to ale jen on, kdo stál za jednoznačnou výhrou Lazia. Výborně se předvedl i Sergej Milinković-Savić a další. Byl to právě srbský záložník, který po sedmi minutách vrátil nadýchaným centrem balón do šestnáctky a Felipe Caicedo hlavou překonal Marchettiho. Toho brankáře, který dlouhá léta v římském klubu působil. A Lazio z úvodní převahy vytěžilo ještě víc. Ciro Immobile se po dobré přihrávce hnal na Marchettiho sám a přesnou přízemní střelou podél brankáře zvýšil už na 2:0.

Janov potřeboval uklidnit hru a nejlépe co nejrychleji vstřelit kontaktní branku. Málem se to povedlo Medeirosovi, který si navedl balón a dobrou ranou těsně minul. Skóre se nezměnilo ani ve třetí minutě nastavení, kdy se pro změnu opřel do balónu Kouamé a tentokrát musel zasahovat Strakoša.

Grifové před koncem prvního poločasu ukázali, že mají na to Lazio potrápit a stejně dobře začali i druhý poločas. Hned ve 46.minutě vstřelil důležitou kontaktní branku Krzysztof Piatek, když vytvořil tlak na stoperskou dvojici a i díky ledabylému odkopu překonal Strakošu.

Jenomže Janov následně polevil v koncentraci a Lazio si rychle vzalo dvoubrankové vedení zpátky. Na centrovaný míč si na malém vápně naskočil Sergej Milinković-Savić a hlavou k tyči dal na 3:1. Po třetí brance jakoby z hráčů Lazia vše spadlo a na Marchettiho branku se valil jeden útok za druhým. Z velkého množství šanci se nakonec ujala ta minutu před koncem, kdy z rychlého kontru pláchl Correa a Ciro Immobile dorážkou uzavřel střelecký účet.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele