1. kolo
19.08.2018 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Parma Calcio - Udinese Calcio 2:2

Fotbalisté Parmy se mohli vrátit do Serie A vítězně, proti Udinese už vedli po hodině hry o dvě branky, ale výsledek neudrželi a nakonec berou jen bod za konečnou remízu 2:2. Za domácí pálili Inglese s Barillou, zatímco branky Zeber obstarali z pokutového kopu de Paul a Fofana.

Slavný návrat po několika letech strádání v nižších soutěžích má za sebou Parma. Crociati přivítali na Ennio Tardini Udinese a o něco aktivněji začal soupeř, i když brankové příležitosti neměl. V 16. minutě byl velmi blízko vedoucí brance domácí Siligardi, z malého vápna se opřel do balónu a svatyni přestřelil. Následně byla k vidění vyrovnaná partie a užuž to vypadalo, že oba celky zamíří do šaten za bezbrankového stavu, když v tom fotbalisté Parmy rozjásali stadion Ennia Tardiniho. Roberto Inglese si z obránců Zeber udělal doslova tréninkové kužely a přesnou střelou na zadní tyč zařídil vedení Parmy.

Udinese muselo proti nováčkovi dohánět manko, ovšem místo vyrovnání se po hodině hry dočkalo druhé inkasované branky. Velkou měrou se pod to podepsal brankář Scuffet, který neudržel balón, pouze ho vyrazil přesně na nohu Antonia Barilly a bylo vymalováno.

Zebry se však rychle oklepaly a hned za pět minut vstřelily důležitou kontaktní branku. Sudí odpískal po konzultaci s videem pokutový kop za hraní rukou a Rodrígo De Paul z penalty snížil. To nalilo hráčům Udinese do žil novou krev a v 71. minutě už bylo vyrovnáno. Rychlou akci a přihrávku pod sebe využil v náběhu Seko Fofana, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Dvacet minut před koncem byl stav utkání opět nerozhodný. Oba celky nechtěly riskovat a ve zbytku zápasu se spokojily s dělbou bodů.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (3)

Přidat komentář
FC Parma

1:0

Reagovat
RS

2:1

Reagovat
RS

Parma nebude hrat v 10ti a Galano odesel hostovat

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele