5. kolo
22.09.2018 15:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Parma Calcio - Cagliari Calcio 2:0

Parma doma dokázala porazit Cagliari a připsala si velmi cenné tři body. O ty se postaraly góly Roberta Ingleseho a Gervinha, kteří překonali brankáře Alessia Cragna. Ducali si připisují důležité vítězství, zatímco Cagliari se musí obejít bez bodů.

Domácí Parma spoléhala především na ofenzivní trio v podání Gervinha, Ingleseho a Di Gaudia. Cagliari v této sezoně spoléhá především na obranu, kterou tvoří Srna, Romagna, Klavan a Lykogiannis. O ofenzivní příležitosti se starali Pedro, Cerri a Sau.

V prvních momentech bylo Cagliari aktivnějším týmem. Obránce Srna oslovil spoluhráče na pravém křídle, který ale nezpracoval míč ideálně. Zkušený bek Dario Srna přihrál k vápnu na Ionitu, který přes Ingleseho ale neodcentroval přesně. Ve 14. minutě se do šance dostal Roberto Inglese a jeho hlavička zapadla přesně k tyči. Problém byl, že hlavní sudí jeho první trefu neuznal.

Inglese se dočkal o pár minut později. Antonio Di Gaudio prodloužil přihrávku z půlící čáry směrem do vápna, kde si míč zpracoval právě Roberto Inglese. Brankář Alessio Cragno proti němu vyběhl, jenže od Ingleseho se míč odrazil šťastně do brány Cagliari - 1:0.

Parma dál dominovala. Gervinho se malými krůčky posunul k levému konci pokutového území a nahrál následně na Di Gaudia, jenže jeho pokus mířil mimo. První poločas toho moc neukázal, ale po změně stran se to zlepšilo. Parma vedla zaslouženě a hodlala to ukázat také ve druhé půli.

Ta pro Ducali začala výtečně. Sau byl před Sepem čistě odzbrojen a následoval rychlý brejk, který vedl Gervinho. Toho je všeobecně obtížné zastavit. Gervinho se snadno dostal před Barellu, posunul si míč do šance a krásně zakončil. S pomocí tyče se mohl radovat z další branky, díky níž Parma vedla o dvě branky.

Od té chvíle tempo utkání trochu opadlo. Po hodině hry se snažil o dobrou ránu Artur Ionita, jenže jeho pokus mířil mimo. Následně se do hry dostali Castro s Fariasem, kteří měli zvýšit ofenzivní nebezpečí před bránou Parmy. Inglese zády brance parádně přihrál přes hlavu do vápna na Rigoniho, který ihned pálil. Mířil ale těsně vedle brány. V posledních minutách se dostal do úniku Sau, který ale mířil těsně vedle Sepeho brány!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele