2. kolo
26.08.2018 20:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Inter znovu klopýtl, bod veze Turín

Inter Milán ani ve druhém utkání nové sezony nepřevedl ideální formu. Ačkoli Nerazzurri doma vedli už o dvě branky, po změně stran se jim přestalo dařit. Turín toho využil a srovnal na 2:2.

Milánský Inter v prvním kole své fanoušky příliš nepotěšil a dnes to na San Siru hodlal pořádně napravit. Do cesty se mu postavil Turín, který rovněž naposledy nebodoval. Trenér Luciano Spalletti nachystal pro Býky hodně silnou sestavu, která čítala jména jako Vršaljko, de Vrij, Politano, Brozović, Perišić nebo Icardi.

Turínští přijeli s oporami Belottim, Falquém, N‘Koulouem, Siriguem, Sorianem nebo De Silvestrim, takže ani domácí nečekalo nic jednoduchého. V prvních chvílích se ale Intr odvážně pouštěl do svého soupeře a brankář Sirigu se musel hodně snažit, aby byl včas u míče před hlavou Icardiho.

Interu první chvíle vycházely a jeho tlak byl evidentní. Turín vydržel s čistým kontem jen sedm minut. Poté se Icardi uvolnil a přihrál na vápno. K balonu se nejrychleji dostal Chorvat Ivan Perišić, který nad ničím moc neuvažoval a propálil vše před sebou - 1:0 pro Nerazzurri.

Domácí naprosto dominovali a prakticky svého soka nepouštěli k větším akcím. Matteo Politano chtěl přihrávkou šajtlí vyslat do volného prostoru na pravém křídle Perišiće, jenže se nepotkal s přesností. Mladý Ital se pak dostal před bránu k hlavičce po nahrávce od kapitána Icardiho, jenže minul. Po dvaceti minutách musel v dresu hostí střídat Ansaldi a s Turínem to nevypadalo moc dobře.

A bylo hůř. Po třiceti minutách Politano našel přesným centrem hlavu nizozemského stopera Stefana de Vrije a posila z Lazia Řím se hlavou nemýlila - 2:0!

Hosté se stále nemohli dostat do tempa a jejich snahy nepředstavovaly pro brankáře Samira Handanoviče problém. Z dálky vypálil záložník Interu Matías Vecino, ale nakonec minul branku Turína. V nastaveném čase první půle ještě stihl vypálit poměrně ostře Iago Falqué, leč ani on Handanoviče nepřekonal.

Druhá půle pokračovala v obdobném scénáři. Po pár minutách Marcelo Brozović ztratil míč kousek od své brány a této šance se zhostil Tomás Rincón. Jeho dělovka prošla kousek vedle brány. Bylo vidět, že Turín se oproti první půli zlepšil, víc bojoval a lépe napadal. Inter naopak upadal.

A byl za to potrestán, neboť v 56. minutě dal Býkům šanci na zvrat Andrea Belotti. Brilantním pasem jej do úniku vyslal zkušený Iago Falqué a Belotti si poradil ukázkově. Jednoduchým zpracováním vyřadil ze hry špatně zasahujícího Handanoviče a poté poslal míč do prázdné brány - 2:1!

Turín prohrával jen o jeden gól a to jej evidentně motivovalo. Nevýrazného Roberta Soriana pak vystřídal Srb Adem Ljajić, který má přeci jen o něco více ofenzivní smýšlení. Na opačné straně minul Icardiho pas od Politana a Inter začínal vypadat trochu nervózně.

V 68. minutě měl další důvod panikařit, neboť balon se za vápnem dostal k Soualihovi Meïtému, který se perfektně vyhnul bránícímu Ivanu Perišićovi. Nachystal si míč na střelu a tou nedal brankáři Handanovičovi žádnou šanci zasáhnout!

Turín se chopil šance a ještě víc přidal. Falquého rána proletěla mimo bránu, Andrea Belotti byl až moc dobře hlídán. Ani Inter nebyl bez šancí, což ukázal dobrým centrem Matteo Politano. Jeho pas sice našel hlavu Perišiće, ale hlava Perišiće nenašla volné místo za zády Sirigua. V poslední šanci utkání po pasu Martíneze zklamal zakončující Icardi.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 Forza Inter

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele