6. kolo
25.09.2018 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Šlágr s Fiorentinou rozhodl bek D'Ambrosio

Inter si doma nakonec poradil s Violou a Fiorentinu poslal domů bez bodů. Jako první se do střelecké listiny zapsal domácí kapitán Mauro Icardi, načež po změně stran vyrovnal nešťastník Milan Škriniar vlastní brankou. Utkání rozhodl netradiční střelec, obránce D‘Ambrosio.

Úterní předehrávka šestého kola italské nejvyšší ligy slibovala velmi zajímavou podívanou. Na San Siru se totiž domácí Inter utkal s velmi silnou a hladovou Fiorentinou. Především hostům se úvod sezony povedl na výbornou a trenér Stefano Pioli hodlal dokázat, že kouzlo San Sira umí odčarovat.

Využil k tomu služeb hodně nebezpečného tria Chiesa, Simeone a Mirallas, které podporovali hráči jako Veretout nebo Benassi. Rovněž Inter měl v základní jedenáctce osvědčené hvězdy, mezi něž patřili Mauro Icardi, Stefan de Vrij, Samir Handanovič nebo Radja Nainggolan s Ivanem Perišićem. Pro trenéra Spallettiho jakožto rodáka z Toskánska to bylo dost prestižní utkání.

První pořádné zakončení jsme viděli po třech minutách a jeho autorem byl záložník Marco Benassi. Za zády brankáře Handanoviče ale tato střela neskončila a zkušený brankář si mohl oddechnout také po další šanci Fialek. Po ráně Mirallase totiž zazvonila dobře postavená tyč! Fiorentina měla v prvních minutách obrovskou smůlu.

Nutno dodat, že Kevin Mirallas působil velmi živě a na to, jak málo toho s týmem odehrál, se přes něj valil jeden útok za druhým. Na druhé straně se pokoušel přesně zakončit Ivan Perišić a málem by mu to bylo vyšlo, jenže po rohovém kopu mířil o pár centimetrů vedle.

Krásný pas na Icardiho vymyslel o chvíli později Radja Nainggolan, ale Icardi ani přes svou rychlost svižnější přihrávku nakonec těsně nestihl. Po třiceti minutách málem udeřily Fialky. Giovanni Simeone si našel ve vápně místo a vypálil přízemní ránu k levé tyči, na kterou musel Handanovič velmi rychle reagovat.

Ve 41. minutě podnikl domácí celek rychlý přechod do útoku a Antonio Candreva už centroval do vápna. Jeho pokus ale rukou srazil obránce Vitor Hugo a sudí Mazzoleni po kontrole s VARem pískal pokutový kop! K jeho exekuci se postavil kapitán Icardi a sebevědomě proměnil - 1:0.

Úvodní minuty druhé půle pro změnu patřily Fiorentině. Nejprve Federico Chiesa hledal ve vápně své spoluhráče a následně byl u vyrovnávací branky. V 53. minutě totiž po centru dostal balon pod kontrolu a tvrdě vypálil na Handanoviče. Do jeho rány se ale položil obránce Milan Škriniar a tečoval ji mimo dosah slovinského brankáře!

Na to reagoval trenér Pioli přidáním dalšího ofenzivního elementu v podobě Pjacy, zatímco Luciano Spalletti poslal na hrací plochu Politana s Keitou Baldém. Právě ten se ihned zapojil do akce svého týmu a ochotně kombinoval, ale ve finální fázi přeci jen příliš pospíchal. Utkání se chýlilo ke své poslední čtvrt hodince a právě tehdy Inter udeřil.

Útočník Mauro Icardi byl tentokrát v roli přihrávajícího hráče a skvěle našel nabíhajícího Danila D‘Ambrosia. Zkušený italský bek byl ve správnou chvíli na správném místě a poslal míč za záda brankáře Albana Lafonta - 2:1 pro Inter.

Domácí Nerazzurri si vzali své vedení zpět, ale s ofenzivní podívanou neustali. Deset minut před koncem utkání se do šance probil hbitý Keita Baldé a jeho rána ze střední vzdálenosti mířila jen těsně nad! Závěrečný tlak toskánského celku se už prakticky vůbec nekonal.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Mihal

2:1

Reagovat
myschak1968

Doufám,že se gólově probudí Icardi,který v minulé sezóně nastřílel skoro třicet branek a trefil se v minulém zápase LM proti Tottenhamu

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele