5. kolo
23.09.2018 20:30 CET
0 : 2
(0:0)
Stadión:
 

Reportáž

Frosinone Calcio - Juventus FC 0:2

Frosinone opět nevstřelilo gól a naopak dva dostalo. Prakticky po celý zápas se nováček proti Juventusu Turín skvěle bránil, jenže během závěrečných deseti minut inkasoval od Ronalda s Bernardeschim.

Juventus začal své dnešní klání v pozici jasného lídra i díky tomu, že Frosinone je jediným týmem v první italské lize, který ještě nedokázal dát ani jednu branku. To se dnes pokoušeli změnit hráči jako Capuano, Chibsah, Perica nebo Campbell. Proti nim však stála urputná a sebevědomá obrana mistra Itálie, kterou tvořili Rugani, Chiellini, Sandro nebo Cuadrado.

Největší pozornost byla samozřejmě upřena na muže s číslem sedm, Cristiana Ronalda. Po jeho boku dnes nastoupili opět Dybala a Mandžukić, zatímco pasy je měl zásobovat především Miralem Pjanić. Už v sedmé minutě se k balonu poprvé výrazně dostal Ronaldo a málem se mohl radovat z gólu. Překonal sice vybíhajícího Sportiella, jenže vracející se obránce míč vykopl z brány!

Velmi dobrou šanci posléze rozjížděl obránce Alex Sandro, který se navíc dostal až do zakončení. Střela mu ale nesedla a míč skončil na tribuně. Juventus se v 18. minutě dostal k zahrávání rohového kopu a brankář Marco Sportiello se musel hodně rychle vytáhnout, aby míč alespoň konečky prstů vyrazil nad!

Sportiello měl hodně perný večer a jak se dalo čekat, staral se o to také Cristiano Ronaldo. Portugalcův elán byl znatelně cítit a po dvaceti minutách musel brankář Frosinone opět hbitě na zem, aby akci Ronalda zpacifikoval. Přetažený centr se o několik minut později vrátil do vápna přesně na hlavu Emre Cana, jenž v zajímavé pozici pálil mimo!

Frosinone se k míči dostávalo jen sporadicky a pokaždé byli hráči Juventusu bezprostředně u soupeře, připraveni napadat. Outsider utkání se proto musel snažit zacházet se svými šancemi maximálně hospodárně. Hrálo proto velmi jednoduše. Chibsah se zmocnil balonu a hned jej posouval na Joela Campbella. Ten ale v zajímavém postavení minul.

Molinaro pak z levé strany hledal Stipeho Pericu, který v obležení několika protihráčů hlavičkoval nepřesně. Frosinone se ale nejvíce spoléhalo na obranu, přes kterou měl favorit velmi těžkou cestu k bráně. Hned po změně stran to Stará dáma zkoušela díky střelám a například pokus Bentacura vůbec nebyl špatný.

Pořád se ale Juventusu nedařilo propracovat se přes tuhou obranu nováčka. Po vlastní akci byl před vápnem Frosinone faulován Paulo Dybala a nakonec vzal exekuci volného přímého kopu na svá bedra. Pálil však jen do prvního obránce před sebou. S přibývajícím časem bylo pro Juventus stále těžší dostat se před flexibilně se pohybující obranný blok.

Po hodině hry se Juventusu povedla jedna šance a Cristiano Ronaldo byl opět na jejím konci. Jeho efektivní patička ale mířila jen do míst, kam se obětavý brankář Marco Sportiello dokázal vrhnout! O pár momentů později se střídající Cancelo dostal k centru a jeho akci mohl zakončovat Mario Mandžukić. Chorvatova hlavička však zamířila těsně nad břevno!

Přesto se Juventus dočkal. A opět u toho byl aktivní Ronaldo. Portugalská ikona stála v pravý čas na tom nejlepším místě, takže Mandžukićovo zakončení mohl někdejší hráč Realu napálit do sítě! V tomto okamžiku obránci Frosinone zaspali. Snaha Frosinone ze závěru zápasu už byla jen nevýznamnou křečí.

V nastaveném čase si navíc Juventus dokázal poradit a navýšil vedení na konečných 2:0. Rychlý protiútok táhl Miralem Pjanić, jenž oslovil na zadní tyči nebráněného Federica Bernardeschiho. Ten si zasekl míč na střed a levačkou překonal Sportiella!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3

Reagovat
smazaný uživatel

0-4 Hlavním hrdinou Ronaldo

Reagovat
smazaný uživatel

0:10

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele