1. kolo
18.08.2018 18:00 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

Chievo dlouho vzdorovalo, ale na Juventus nakonec nestačilo

Juventus slaví první tři body v sezoně, ale podle očekávání se na ně ve Veroně pořádně nadřel. Ačkoli nastoupil se všemi hvězdami v základní sestavě, ještě dvacet minut před koncem prohrával.

Velká očekávání spojená s formou a účastí Portugalce Cristiana Ronalda se dnes plnila v Chievu. Stadion Bentegodi byl naprosto vyprodán, tuhle slávu si nikdo nemohl nechat ujít. Ronaldo samozřejmě nastoupil v základní sestavě, i když na místě, které pro něj není zcela typické. Hrotového útočníka doplňovali hráči jako Cancelo, Bonucci, Sandro, Pjanić, Dybala či Costa.

Chievo se doma snažilo hrát otevřený fotbal s turínským gigantem a sloužili mu k tomu Sorrentino, Tomović, Rossettini, Rigoni, Radovanović, Stępiński, Giaccherini. Obránci Chieva ale příliš nestíhali. Nezachytili ideálně začátek utkání a už ve třetí minutě se jako první prosadil Juventus. Pjanićův nákop do pokutového území sklepl Giorgio Chiellini v pádu k Samimu Khedirovi, který jej nekompromisně poslal do sítě - 1:0!

Tenhle vývoj situace samozřejmě Chievo trochu zaskočil a chvíli domácím trvalo, než se dokázali vzpamatovat. O chvíli později musel zasahovat brankář Sorrentino proti ráně Leonarda Bonucciho, vše vak zvládl. V 18. minutě Cuadrado přihrával na volnějšího Cristiana Ronalda, který o sobě poprvé dával výrazně vědět. Později se Ronaldo přeměnil v nahrávače, jenže jeho snahu o vysunutí Costu vystihli obránci.

Když se z další akce dostal k Ronaldovi centr od Cancela, Portugalec jej ještě nevyužil. Krásná rána se ale povedla Sandrovi, jehož projektil proletěl těsně nad břevnem. Pár chvil poté Chievo zasáhlo. Na centr Emanueleho Giaccheriniho z levé strany si v pokutovém území naskočil Mariusz Stepiński a hlavou předčil polského brankáře Juventusu - 1:1.

Po změně stran musel Juventus přidat a měl k tomu blízko Cristiano Ronaldo. Jeho tvrdá rána pořádně vystrašila brankáře Sorrentina. Deset minut po změně stran João Cancelo ve vlastním pokutovém území zastavil šlapákem průnik Giaccheriniho a sudí pískal penaltu! K ní se postavil maličký štírek Emanuele Giaccherini a bez váhání proměnil!

To už začalo jasnému favoritovi téct do bot. I proto na plac dorazil Mario Mandžukić. Tou dobou ale zaujal nejvíc Cristiano Ronaldo, který se elegantně obtočil kolem dvou svých strážců a vypálil. Sorrentino musel předvést parádní skok, aby měl na jeho ránu nárok. Ronaldo byl stále aktivnější a dvacet minut před koncem měl jen velkou smůlu, když se mu do rány na poslední chvíli vrhl Cacciatore.

Ronaldo se tak dostal spíše k nahrávkám a další jeho projektil oslovil hlavu Maria Mandžukiće. Chorvatskému útočníkovi se ale nepovedlo ani s vypětím všech sil dostat míč do brány a jen smutně shledal, že Sorrentino je opět ve formě. V 75. minutě Juventus konečně srovnal, i když mu k tomu notně pomohlo samo Chievo. Bernardeschiho centr z pravé strany našel u bližší tyče hlavu Leonarda Bonucciho a míč si ještě po něm vstřelil do vlastní brány obránce Mattia Bani!

Stará dáma i nadále tlačila. Pjanićův centr na Bernardeschiho nebyl dostatečně přesný a Mandžukićovu hlavu vyrazil obránce Cacciatore z brankové čáry! V posledních minutách muselo Chievo řešit hodně nepříjemnou situaci, neboť právě nyní se zranil brankář Sorrentino. Po faulu na něj sice Mandžukićova hlavička přešla brankovou čáru, ale sudí kvůli faulu gól neuznal.

To Juventus zase tak moc mrzet nemuselo, neboť po Sorrentinově střídání se na hřiště dostal brankář Seculin. A jeho nerozchytanost byla vidět. Obránce Alex Sandro poslal míč z levé strany před bránu, kde číhal Federico Bernardeschi - 3:2!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Strašně jsem zvědav na Chrise jak se mu celkově povede tohle angažmá v Itálii a taky kam až to Juve letos dotáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Chrise?!

Reagovat
smazaný uživatel

Kristýnku

Reagovat
smazaný uživatel

0-4

Reagovat
Omanomet

0:4, Ronaldo 2

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím. Nemáte nějaké linky kde se to dát sledovat? Mám O2 kvůli LM ale pořizovat DIGI TV na dva roky se mi opravdu nechce. Popřípadě stránku kde si třeba zaplatím sledování jen na jeden den.

Reagovat
Omanomet

Streamcomando nebo si zaloz účet na Tipu

Reagovat
smazaný uživatel

Díky ale zrovna přes sazkovky to nechci.

Reagovat
smazaný uživatel

Já mám DIGI a spokojenost. Lepší než O2. Vím to pac distributora měním podle toho kdo má práva na premier ligu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele