9. kolo
21.10.2018 15:00 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Chievo Verona - Atalanta Bergamo 1:5

Takovou premiéru si Gianpiero Ventura snad ani nezasloužil. Chievo v jeho prvním zápase zcela propadlo a Atalantě Bergamo doma podlehlo vysokým výsledkem 1:5. Hattrickem se blýskl Josip Iličič.

Stadio Bentegodi je známe tím, že zde moc branek nepadá a to většinou platí pro obě svatyně. Opatrný zápas s menším množstvím brankových příležitostí a branek samotných se očekával i v tomto případě, zvláště když Chievo a koneckonců i Atalanta potřebují body.

A byli to hosté z Bergama, kdo začal utkání výrazně lépe. Ve 13. minutě poprvé rozvlnil síť Josip Iličič, ale kvůli ofsajdu nemohl být gól uznán. Krátce po něm protáhl Sorrentina Hateboer. Snaha hostů nakonec zaslouženě vedla k první brance. Ve 25. minutě se zpoza vápna opřel do balonu Marten de Roon a Sorrentino se za jeho střelou k tyči natahoval marně. A než se Chievo stačilo vzpamatovat, prohrávalo už o dva zásahy. Z možná ještě o trochu delší vzdálenosti tentokrát napřáhl Josip Iličič a nádhernou ranou pod břevno nedal Sorrentinovi šanci. Zkázu domácího celku završil v prvním poločase Federico Barba, který za zbytečný faul uviděl druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch.

Atalanta měla utkání skvěle rozehráno a ve druhém poločase neponechala nic náhodě. V 50. minutě zvýšil na 3:0 další povedenou střelou Josip Iličič a stejný hráč o dvě minuty později zkompletoval hattrick, když se postavil k zadní tyčce a dorazil do branky Gosensovu přihrávku.

Sám Robin Gosens se čtvrthodinu před koncem rovněž zapsal do střeleckých análů, když z úhlu propálil Sorrentina. Giampiero Ventura musel sledovat naprostou bezmoc jeho svěřenců, kteří nakonec dokázali alespoň vstřelit čestný úspěch. Rána Valtera Birsy šla ještě do tyče, ale slovinský záložník šest minut před koncem proměnil nařízený pokutový kop a udělal tečku za tímto utkáním.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele