1. kolo
19.08.2018 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bologna FC - SPAL 2013 0:1

Filippo Inzaghi nezačal na lavičce Boloni vůbec optimálně. Jeho tým doma překvapivě nestačil na SPAL, když utkání rozhodla jediná trefa Jasmina Kurtiče. Domácí celek krom bodů ztratil do dalšího zápasu i Ádáma Nagyho, maďarský fotbalista viděl červenou kartu.

Někdejší vynikající útočník Juventusu a především AC Milán se coby trenér vrátil do nejvyšší soutěže po angažmá v Benátkách. Už dříve vedl neúspěšně Rossoneri a dobře nezačal ani v Boloni. Popravdě řečeno SPAL byl v zápase lepším týmem a nakonec i zaslouženě vyhrál.

Na Renato Dall'Ara se nehrál vůbec záživný fotbal. První poločas nenabídl jedinou vážnější příležitost. Oba celky kupily jednu chybu za druhou, ovšem bez jakéhokoliv gólového vyústění. Pokud přeci jen došlo na střelecký pokus, byl většinou velmi nepřesný a neznamenal ohrožení branky.

Druhý poločas byl v tomto ohledu o trochu lepší. V 54. minutě vyrobila obrana Boloni obrovskou chybu, kterou SPAL málem potrestal. Petagnova tvrdá rána skončila na zákroku Skorupskiho. Rozhodující moment nakonec přišel čtvrthodinu před koncem a šlo o výstavní trefu Jasmina Kurtiče. Slovinský záložník z dálky napřáhl a nádhernou ranou o tyč překonal polského brankáře.

Boloňa se následně hnala za vyrovnáním marně. V těsném závěru navíc přišla o Ádáma Nagyho, který po druhé žluté kartě musel do sprch. Osudným se mu stal faul na Cioneka. Ve třetí minutě nastavení mohl pojistit výsledek kapitán Antenucci, ale ve vyložené šanci selhal, což hosty stejně mrzet nemuselo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, football-italia.net

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele