6. kolo
26.09.2018 21:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Turín FC 0:0

Atalanta doma nakonec jen remizovala s Turínem a v hodně nezáživném utkání se diváci v Bergamu gólu nedočkali. Aktivnější domácí tým trpěl především nedostatkem klidu v zakončení a narazil rovněž na výborného brankáře Sirigua.

Atalanta měla výhodu domácího prostředí a chtěla hrát hodně odvážně. Ale zároveň nezapomínala, že Turín je hodně nebezpečným týmem. I proto trenér Gasperini spoléhal na zkušené obránce jako Tolói, Masiello nebo Palomino. Ofenziva připadla trojici Rigoni, Gómez a Zapata. V základní jedenáctce Turína překvapivě chyběli Zaza i Soriano, naopak se do ní dostal Parigini s Ainou.

Atalanta začala poměrně vágně a dopředu se moc nehnala. Respektive jí Turín nedovoloval moc prostoru. Tak se o první branku Orobici pokoušeli pomocí střel. Jedna taková, jejímž autorem byl Emiliano Rigoni, zamířila v 9. minutě jen těsně vedle tyče! Turín se naopak držel u míče především ve středu pole a pomalu si budoval územní převahu.

O chvíli později se do šance dostal Andrea Belotti, který má pověst výtečného střelce a tahouna ofenzivy. To tentokrát rovněž prokázal, i když jeho pokus z voleje zamířil těsně vedle tyče. Velmi vyrovnané utkán pokračovalo dalším zajímavým pokusem Duvána Zapaty, který si ale nepřišel na brankáře Sirigua.

Deset minut před koncem první poloviny utkání se Andrea Belotti snažil dostat přes obránce do zajímavé šance, ale nakonec se ukázalo, že se mladý Ital provinil faulem. Po dalším vhazování Turína se do voleje položil krajní útočník Vittorio Parigini a sledoval, jak rána z jeho kopačky míří těsně vedle!

Do konce první půle se už nic zajímavějšího nestalo, ale hned po změně stran musel brankář Salvatore Sirigu znovu zasahovat. Vyzkoušel ho Duván Zapata, který velmi dobře hlavičkoval po centru ze strany. Na zkušeného Itala v bráně Býků ale recept nenašel. Následnou snahu Daniela Baselliho uťal těsný ofsajd, kterého si sudí správně povšiml.

Ani druhá půle zrovna nehýřila skvělými fotbalovými momenty a především ze strany Atalanty šlo o zklamání. Ofenzivně laděný celek dnes nebyl ve své kůži. Vylepšit náladu se pokoušel Emiliano Rigoni, který se dostal do zakončení po druhém rohovém kopu. Jenže ani v tomto případě nebyl úspěšný. Na brankáře Etrita Berishu postupoval Daniele Baselli, který však v zakončení zklamal.

S přibývajícím časem se tempo nijak nezvyšovalo a oba soupeři hodně zaostávali za očekáváním. Trochu rozvířit stojaté vody útoku Atalanty se snažil střídající mladík Marco Tumminello, který si krátce po svém střídání naskočil na centr ze strany. Brankáře Sirigua tím však z klidu nevyvedl. Na poslední momenty se na hrací ploše ukázal také útočník Simone Zaza, ale na výsledku zápasu už nic nezměnil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele