3. kolo
02.09.2018 20:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Cagliari veze tři body z Bergama a čisté konto

Atalanta doma nestačila na Cagliari, které sice nebylo lepší, ale proměnilo jednu velkou šanci. Domácí působili mnohem aktivněji, ale dnes neměli v zakončení potřebný klid ani štěstí.

Po výtečném utkání minulého kola a trochu nešťastném zápase předkola Evropské ligy se Atalanta dala opět do boje. V základu se objevily opory jako Berisha, Masiello, Hateboer, Freuler, Pašalić, De Roon či Zapata. Toho podporoval naposledy výtečný Emiliano Rigoni. Cagliari vsadilo na hráče jako Cragno, Srna, Romagna, Klavan, Barella, Sau a Pavoletti.

Atalanta od začátku určovala tempo utkání. Trenér Gasperini věděl, že jeho hráči musí opět sázet na rychlost a nápaditost, protože ve vzduchu je Cagliari tradičně hodně silné. Za dlouhým pasem od Pašaliće se hnal Duván Zapata, ale nakonec mu byl balon odebrán. Už v 11. minutě se musel pořádně ukázat mladý brankář Alessio Cragno, protože po rohovém kopu přistál míč na hlavě Djimsitiho a Cragno fantasticky vyrážel!

Atalanta presovala hodně vysoko a nebezpečně, což dělalo Cagliari při pokusu o rozehrávku velké potíže. Mladý obránce Mancini poslal do vápna dobrý centr, na který si naskakoval Zapata. Zkušený útočník sice balon dokázal tečovat, ale jeho zakončení nebylo dostatečně prudké. Na opačné straně se osmělili Ionita a posléze také Castro, leč ani jedna rána nebyla přesná.

Castrova další nabídka z levé strany přistála přesně na noze Saua, jenže ten místo střely ještě špatně nahrával. Na dobrý centr Manciniho si ve vápně naskočil Zapata, který ovšem mířil těsně vedle. Když už se zdálo, že do kabin půjdou obě jedenáctky za nerozhodného stavu, trochu překvapivě udeřili hosté. Měli k dispozici volný přímý kop a nádhernou technickou střelou se o vedení postaral mladík Nicoló Barella. Balon ještě lehce lízl hlavu Pašaliće.

Po první půli vedlo Cagliari, ačkoli lepší byla Atalanta. Její herní projev sice působil lépe, ale domácí dnes nebyli příliš efektivní. Změnu měl na hřiště vnést veterán Alejandro Gómez, který dlouhodobě táhne Atalantu. Místo mu na hřišti udělal obránce Djimsiti. Pašalić dostal pár minut po změně stran na levé straně hodně prostoru, kterého využil k technické střele. Ta se chorvatskému záložníkovi ale příliš nepovedla.

Alejandro Gómez svým typickým pohybem zkoušel pozornost brankáře Cragna, ale na něj si nepřišel. Duván Zapata se pak krásně uvolnil a centrem hledal volného Rigoniho, jemuž nevyšel krok. Další Zapatovu akci zakončoval Remo Freuler jen těsně vedle. Deset minut před koncem utkání se do zajímavé šance dral Pavoletti, jenže trefil jen výborně postaveného obránce Masiella.

Na levé straně se po přihrávce Barelly zjevil zcela osamocený Farias, proti jehož přízemní střele musel zasáhnout brankář Berisha. Atalantě zbývající čas nevycházel, její akce se rozpadaly už před vápnem kvůli dobré a pozorné obraně Cagliari.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Senzace

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele