9. kolo
20.10.2018 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

AS Řím - SPAL 2013 0:2

Řím dnes padl a oproti očekávání si všechny tři body odváží SPAL. Domácí pálili jednu šanci za druhou, zatímco SPAL se dostal do vedení po brankách Petagny s Bonifazim.

Římany čeká velmi náročné utkání v Lize mistrů a naladit se na něj chtěli doma proti SPALu. Problémy trenéru Di Francescovi způsobovaly především absence, kterých měl požehnaně. Chyběli mu hráči jako De Rossi, Kolarov, Schick nebo Karsdrp s Perottim, což byly velké ztráty. Proti SPALu dostal šanci mladíček Luca Pellegrini, zatímco v barvách hostí bojovali s obranou AS Petagna, Valoti, Paloschi nebo Lazzari.

AS začalo doma aktivněji a s první ranou přispěchal na bránu Milinkoviće-Saviće Cengiz Ünder. Střela se mu ale příliš nepovedla a mladý Turek mířil mimo. Mladšího bratra opory Lazia Řím vyzkoušel pořádnou ranou z otočky také střelec Edin Džeko, který však pálil jen do dobře postaveného brankáře, jenž míč reflexivně vyrazil. Římané působili mnohem aktivnějším dojmem, ale nedokázali proměnit své šance.

S další z nich přispěchal opět Edin Džeko, který po sérii několika delších nahrávek utekl svému obránci po křídle a z úhlu vyzkoušel pozornost brankáře SPALu, který však byl dostatečně hbitý. Velkou šanci měl na svědomí také domácí kapitán Alessandro Florenzi. Mladý obránce AS střílel z ostrého úhlu po zemi ke vzdálenější tyči, avšak hostující gólman včas balon ukryl do náruče.

Deset minut před koncem první půle hosté šokovali Stadio Olimpico. Lazzari totiž podnikl náběh do vápna za míčem a upadl po souboji s mladíkem Lucou Pellegrinim. To sudí Pairetto viděl jako faul a okamžitě pískal penaltu pro SPAL! K míči se postavil kanonýr Andrea Petagna a zvolil opačnou stranu než brankář Robin Olsen - 1:0 pro SPAL!

AS bylo šokováno špatným skóre, ale nedokázalo si vytvořit větší šanci. Stejný průběh měl také poločas druhý. Vlci měli své šance, jenže hrubě je nevyužívali. Stephan El Shaarawy například skvěle naservíroval míč před bránu na Edina Džeka, který ale sám před brankářem špičkou kopačky usměrnil míč mimo! A SPAL opět trestal.

Po chvíli jednoduché kombinace hosté zahrávali rohový kop, na nějž si naskočil mladý obránce Kevin Bonifazi. S ním na přední tyči nikdo neskákal a Bonifazi snadno hlavou překonal brankáře Olsena!

To už byl pro Vlky hodně těžký oříšek, se kterým Vlci neuměli nic dělat. Po hodině hry se Andrea Petagna dostal k dalšímu míči a z otočky pálil pod břevno, ale Robin Olsen na poslední chvíli jednou rukou vyboxoval míč nad bránu! Trápení Římanů pokračovalo. Lorenzo Pellegrini krásnou ranou nastřelil jen břevno.

Římané dostali šanci na zlepšení výsledku v podobě vyloučení brankáře Milinkoviće-Saviće, který inkasoval dvě žluté karty v krátkém sledu. Jenže ani to marnivým Vlkům nepomohlo.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

trápení 2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele